Létesítmény: kosárlabda-munkacsarnok épült Pécsett

Vágólapra másolva!
2019.08.28. 14:50
Átadták a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) mintegy 1.2 milliárd forintból épült multifunkcionális kosárlabda-munkacsarnokát szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a kétezer négyzetméteres, kosárlabdázók edzésein kívül iskolások testnevelés óráinak is korszerű helyszínt biztosító létesítmény avatásakor azt mondta: az épület küldetése sokkal több, mint a lehető legjobb kosárlabdázók felnevelése, a sportolók itt ugyanis egy közösség formálásának részei, amelyben ők maguk kiváló emberré formálódhatnak.Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a kétezer négyzetméteres, kosárlabdázók edzésein kívül iskolások testnevelés óráinak is korszerű helyszínt biztosító létesítmény avatásakor azt mondta: az épület küldetése sokkal több, mint a lehető legjobb kosárlabdázók felnevelése, a sportolók itt ugyanis egy közösség formálásának részei, amelyben ők maguk kiváló emberré formálódhatnak.

A sport a legjobb, leghatékonyabb keretet ad ahhoz, hogy a következő generációk egészségben, jó szellemben, kiváló körülmények között nőhessenek fel – fogalmazott. Hozzátette: reményei szerint a csarnokot több ezren fogják használni a következő években. Szabó Tünde emlékeztetett rá: a magyar kormány 2010 óta kiemelten támogatja, stratégiai ágazatként kezeli a sportot, világesemények megrendezése mellett edzés- és versenyhelyszíneket biztosít a sportolási lehetőséget keresőknek.

Az államtitkár szólt arról is, hogy Pécsen nagy hagyományai vannak a kosárlabdasportnak, a város megérdemeli a létesítményt, a kormány örömmel nyújtott segítséget a beruházáshoz. Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, a PVSK társadalmi elnöke azt hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhely bővelkedik beruházásokban, jó esély van rá, hogy sportélete még „acélosabb” legyen.

Utalt rá, hogy egy 4.6 milliárd milliárd forintos sportinfrastruktúra-fejlesztési program keretében a PVSK telepén új stadion, edzőpályák és egyebek mellett atlétikai csarnok épül,egy másik pénzügyi támogatásból szabad területek vásárlásával járulnak hozzá az egyesület növekedéséhez.

Az államtitkár kitért rá, az idén a megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő PVSK a kiemelt vidéki sportegyesületek közé került, ez hozzájárul a klub pénzügyi alapjainak, a sportolói utánpótlásbázisának erősödéséhez.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere azt mondta, hogy a kormány „hihetetlen dinamikával” épülő új létesítményekkel igyekszik biztosítani a sportolás mindennapi feltételeit Magyarországon. Kiemelte, ennek köszönhetően Pécsen is sok sportberuházás valósult meg és van folyamatban.

A politikus a centenáriumát ünneplő PVSK-t méltatva arra mutatott rá, hogy a klub mindig meg tudta őrizni önállóságát, egyéni arculatát, ellenállt a beolvasztási kísérleteknek. Czerpán István, a PVSK elnöke az új munkacsarnokról elmondta, hogy átadásával az egyesület tízéves álma vált valóra. Hozzáfűzte, hogy az ingatlan kivitelezése két éven át tartott, a korszerű épületben négy öltözőt, kétszáz fős lelátót és egy tárgyalót is kialakítottak, a villamosenergia-szükségletet napelemekkel fedezik, az esővíz egy részét öntözésre használják.

A PVSK korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a munkacsarnok „ugrásszerűen javítja” a város utánpótlás-, tömeg- és versenysportjának létesítményi helyzetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik