Kosárlabda: Hanga Ádám lát esélyt az idény befejezésére

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.14. 17:16
null
Hanga Ádám lát esélyt az idény befejezésére (Fotó: Dömötör Csaba)
Kis esélyt lát a spanyol bajnokság és az Euroliga befejezésére Hanga Ádám, a Barcelona kosárlabdázója.    

 

„Nem tudjuk, hogy folytatódik-e a szezon, és ha igen, milyen formában. Ez a »nemtudomság« a legidegesítőbb a számunkra– nyilatkozta a kedden az M1 aktuális csatornának a magyar légiós. – Mi is annyit tudunk, amennyit az interneten lehet olvasni a koronavírus-járvány miatt a spanyol bajnokság tervezett befejezéséről zárt kapuk mögött a Kanári-szigeteken, de ezt nem tudom megerősíteni. Annyi biztos, hogy április huszadikán lesz a vezetőség következő értekezlete, ahol elvileg végső döntést hoznak azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a szezonnal.”

Az Euroligáról úgy vélekedett, hogy összetettebb a probléma, mert nehéz lesz olyan országot találni, amely jelenleg képes megrendezni egy két-három hetes bajnokságot nyolc vagy 16 csapatnak.

„A cél ezzel együtt mind a két sorozatban az, hogy befejezzük az idényt, habár személy szerint nagyon kis esélyt látok erre. Az itthoni edzéseket sem feltétlenül azért csinálom, hogy jobb formában térjek vissza, hanem leginkább saját magamért, és hogy jobban érezzem magam”– fejtette ki.

Ami a mindennapokat illeti, a válogatott játékos elmondta, több mint egy hónapja teljes karanténban vannak, s ő szerencsésnek mondhatja magát, mivel van egy kis konditerme, ahol mindenféle gyakorlatokat tud végezni.

„A csapat kiadott egy csomó edzéstervet, próbálunk tartani itthon egy napi rutint, én reggeli után két-két és fél órát edzek, utána a családdal vagyok. A gyerekeknek távoktatás van, egyébként próbáljuk ajándékként felfogni ezt a helyzetet, mert még sosem töltöttem ennyi időt a gyerekeimmel egyhuzamban” – jelentette ki Hanga Ádám, hozzátéve, emlékezetes 31. születésnapja volt vasárnap, mivel online-konferencián köszöntötték fel a barátok, és úgy koccintottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik