Kosár: Két családnak is tragédiát okoztam - Fekete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 17:00
Fekete Ádám, a Kaposvári Kosárlabda Klub edzője két év négy hónap börtönbüntetést kapott, miután halálos autóbalesetet okozott 2013 nyarán. A szakember büntetésének megkezdése előtt őszintén beszélt a bb1.hu portálnak arról, hogy a történtek milyen hatással voltak az életére és a családjára.

Fekete Ádámnak sokat segített, hogy szinte minden idejét lekötötte a Kecskemét irányítása és a tanítás, de szerinte sosem lehet a történtekkel megbékélni.

„Ezt nem lehet feldolgozni. Ugyanúgy él bennem, mint az első napokban, és szerintem így lesz ezután is – mondta Fekete a bb1.hu-nak. – Magamat hibáztatom, mert senki mást nem hibáztathatok. Baleset történt, aminek én vagyok a felelőse, és vállalom is érte a felelősséget. Minden percben velem van. Be kell látni, két családnak is tragédiát okoztam. Hiszen a saját családomban is mindennap szembesülök vele, mivel a kislányom szintén nagyon súlyos, maradandó sérülést szenvedett, ami az egész életére kihat. Ez pedig az életem minden percében fájni fog.”

A kaposvári vezetőedző hamarosan megkezdi büntetését, de nem a fegyház, hanem a családja miatt aggódik.

„Nem nagyon tudok erről beszélni. Egyvalami foglalkoztat, a családom, hogy ők hogyan vészelik át ezt az időszakot. Bízom benne, hogy a környezetünk segítségével kicsit könnyebb lesz nekik. Hogy velem mi történik, az most másodlagos. Nyilván nehéz szituáció lesz, de nem ezzel foglalkozom” – folytatta Fekete.

Mint arról beszámoltunk, Fekete Ádám 2013 júliusában Várda és Juta között karambolozott. A balesetben a vétlen autó utasa meghalt, sofőrje pedig maradandó sérüléseket szenvedett, csakúgy, mint az edző kocsijában utazó egyik gyermek. A kaposvári bíróság két év négy hónap börtönre ítélte a kaposvári edzőt, leghamarabb tizennégy hónap után szabadulhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik