Kosárlabda: „Be akarom fejezni az idényt” – Hanga Ádám

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 15:58
null
Hanga Ádám szeretné látni, hogy meddig juthat a csapata (Forrás: AFP)
A pluszedzésekkel is készülő kosárlabdázó, Hanga Ádám elmondta, szeretné befejezni a szezont, hogy lássa, meddig juthat klubcsapata, a spanyol Barcelona.

Klubja honlapjának adott rövidebb interjút Hanga Ádám, a spanyol FC Barcelona klasszis hátvédje. Az írás kiemeli, a karantén idején a magyar kosárlabdázó az egyik legaktívabb csapattag, keményen edz, és nagyon várja már a visszatérést.

„Felelősségteljesnek kell maradnunk, és követni kell a tanácsokat. Most jobban teljesítünk, és szerencsére otthon mindannyian jól vagyunk – kezdte Hanga. – Nagyon sok dolgot fedeztem fel a lányaimban, a legidősebb például három nyelven jobban beszél, mint én. Korábban csak iskolába vittem őket, de most több időt töltök velük, jobban megismerem őket.”

A magyar kosárlabdázó elmondta, a klub által kiadott feladatokon kívül pluszmunkát is végez, például bokszol, amit nagyon élvez. Naponta általában két órát edz. Elmondta, valószínűleg nehéz lesz játszani az Euroligában, hiszen sok ország érintett, és addig nem lehet kockázat nélkül kosárlabdázni, amíg nem alkotják meg a koronavírus elleni vakcinát.

„Be akarom fejezni az idényt, amelyért keményen dolgoztunk, és meglátni, meddig jut a csapat– mondta Hanga, aki korábban ennek kevés esélyét látta.

Hanga arról is beszélt, bizonytalan az elkövetkező néhány hónap, ám vélhetően a járványnak lesznek gazdasági következményei is. Reméli, hogy az élet hamar visszatér a megszokott kerékvágásba, és szerinte biztosan változik a csapatok összetétele, ha a klubok hosszabb távon tervezhetnek.

A magyar klasszis még márciusban beszélt arról a Nemzeti Sportnak, hogy pozitívan viszonyul a történésekhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik