Kosárlabda: a magyar válogatottak 2017-es éve számokban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.13. 17:12
A magyar kosárlabda-válogatottak közül a férfi idén húsz, a női pedig tizenöt mérkőzést játszott - a hazai szövetség pedig elkészítette a 2017-es év statisztikáját.

Ami a férfiakat illeti, Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány összesen 19 játékosnak adott lehetőséget a bizonyításra, s a húsz meccsen hét győzelem és tizenhárom vereség volt a mérleg.a férfiakat illeti, Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány összesen 19 játékosnak adott lehetőséget a bizonyításra, s a húsz meccsen hét győzelem és tizenhárom vereség volt a mérleg.

Egyszer sem hiányzott a nemzeti együttesből Perl Zoltán (20), míg Eilingsfeld János és Keller Ákos egyformán 19-szer szerepelt. Mögöttük kettővel áll Wittmann Krisztián és Vojvoda Dávid, Juhos Levente pedig egyszer lépett pályára.

A teljes csapat 1371 pontot termelt. A legtöbbet (85) Csehország ellen sikerült elérni, ráadásul pont az Európa-bajnokságon, és érdekesség, hogy a legkevesebbet (51) szintén a csehek kapták, egy felkészülési találkozó keretében. A legnagyobb különbségű magyar siker (29) elszenvedői a szlovákok voltak az év során.

Egyénileg a legjobbnak Vojvoda (252 pont) bizonyult, s túljutott a kétszázas határon Perl (204) is. Allen Rosco (137) után következik Wittmann (109), Eilingsfeld (106), Keller Ákos (106), valamint Hanga Ádám (101).

Idénycsúcsként Hanga volt a pontkirály egy találkozón (31), a kontinenstornán, a Csehországgal szembeni győztes csatában sikerült ennyit termelnie. Vojvoda (26) lett a második, majd ismét Hanga (25) jön a listán.

A hárompontosok kategóriájában 163-ig jutott a gárda. Kétszer is megvolt a tucat, egyszer Spanyolország, másszor pedig Szerbia volt hozzá a partner. Szólóban Vojvoda (32) számított a legjobban célzónak.

A szövetség tájékoztatása alapján a nőknél a 15 mérkőzésnek 19 főszereplője volt. A csapatnak két szövetségi kapitánya is volt az idény során, Stefan Svitek 13 mérkőzésen öt győzelmet hozott össze, Székely Norbert pedig két meccsen két sikert.

Minden egyes találkozón ott volt a parkettán Simon Zsófia, Krivacsevics Tijana és Zele Dorina. Csupán eggyel szorult mögéjük Határ Bernadett, és kettővel Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina, valamint Medgyessy Dóra. Az újonc Szabó Fanni egyszer lépett pályára.

Az 1127 csapatkosárból a legtöbbet Albánia (137), a legkevesebbet – egyformán 48-at – Spanyolország és Olaszország kapta. A legnagyobb különbséggel az albánokat (89) verték a magyarok.

Az egyéni pontok kategóriájában a legeredményesebbnek Krivacsevics (171) bizonyult és az övé az egy mérkőzésen elért egyéni kosárcsúcs is 30 ponttal.

A távoli sikeres dobások összesített száma kereken 70 volt. Ebből a legtöbb Nagy-Bujdosó Nóra (19) nevéhez fűződik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik