A 39 éves Luis Scola megállíthatatlan volt (Fotó: AFP)

A fogadóirodák által esélytelenebbnek tartott argentinok kezdték jobban a mérkőzést: Luis Scoláék az első negyedben nyolc ponttal is vezettek, majd a franciák valamelyest összekapták magukat, és Louis Labayrie hárompontosainak köszönhetően három pontra dolgozták le hátrányukat. A második negyedben is jobbnak bizonyultak a kulcsszituációkban az argentinok, s hétpontos dél-amerikai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A félidőt követően sem tudott ritmust váltani a francia csapat: a harmadik játékrészben tovább nőtt az argentinok előnye, 12 pontosra, ezt a hátrányt pedig nemhogy ledolgozni nem tudták a franciák, de még az utolsó negyedet is az argentinok nyerték.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 39 éves Luis Scola volt 28 ponttal, emellett pedig a legtöbb lepattanót is ő jegyezte, 13-at.

Argentína 1950 és 2002 után jutott ismét a kosárlabda-világbajnokág döntőjébe. Franciaország így továbbra sem tud bejutni a világbajnoki fináléba, a 2014-es tornához hasonlóan bronzéremért játszhat.

KOSÁRLABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, KÍNA

ELŐDÖNTŐ
Argentína–Franciaország 80–66 (21–18, 18–14, 21–16, 20–18)
KORÁBBAN
Spanyolország–Ausztrália 95–88 – kétszeri hosszabbítás után