Kosár: neves NCAA-csapatban folytatja a magyar tehetség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.07. 14:35
Juhász Dorka, a magyar kosárlabda utóbbi éveinek egyik legnagyobb tehetsége az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA) egyik topcsapatában, az Ohio State-ben játszik a következő szezontól – írja a kezdo5.hu.

A PEAC-Pécs keretéhez tartozó Juhász Dorka fejlődését három éve kísérik figyelemmel az amerikai kosárlabda-megfigyelők. Az 1999-es születésű játékosnak több egyetemi csapattól volt ajánlata, ő végül sportszakmai és tanulmányi szempontokat egyaránt mérlegelve döntött az utóbbi két szezonban a legjobb 16-ig menetelő, nagy múltú Ohio State mellett.Juhász Dorka fejlődését három éve kísérik figyelemmel az amerikai kosárlabda-megfigyelők. Az 1999-es születésű játékosnak több egyetemi csapattól volt ajánlata, ő végül sportszakmai és tanulmányi szempontokat egyaránt mérlegelve döntött az utóbbi két szezonban a legjobb 16-ig menetelő, nagy múltú Ohio State mellett.

A pécsiek honlapja szerint leginkább a 3-as és a 4-es posztot kedvelő Juhász Dorka a felnőtt női A-csoportos mezőnyben és az Európa-kupában nagyon fiatalon bemutatkozott, a PEAC-Pécs színeiben 2016–17-ben, 17 évesen 10.2 pontos, 7.6 lepattanós, 1.3 gólpasszos átlagot produkált.

A tavaly nyáron elszenvedett súlyos térdsérüléséből lábadozó kosaras, aki jelenleg az érettségijére készül és a tengerentúlon sportpszichológiai tanulmányokat folytat majd, szerdán a Dig Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt. AZ INTERJÚ IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik