Kosár: csodájára jár a világ a magyar tehetségnek – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.13. 10:17
null
Tóth Orsolya munkában (Fotó: fiba.basketball)
„Hogyan lett a 17 éves Tóth Orsolya a világ leghíresebb 3x3-as játékosa?” – ezzel a címmel közölt cikket a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) minap a hivatalos honlapján arról, hogy a tavaly sikert sikerre halmozó fiatal magyar kosárlabdázó hihetetlenül népszerű a közösségi médiában.

„A 3x3-as szezon előtt alig száz követőm volt az Instagramon, most már majdnem negyvenezernél tartok" – idézi fiba.basketball Tóth Orsolyát, aki a tavaly nyáron Kínában megrendezett 3x3-as U18-as világbajnokságon hívta fel magára a nemzetközi média és a kosárlabda-rajongók figyelmét.

Nem sokkal később, a sportág korosztályos Európa-bajnokságán pontkirálynőként és csapatkapitányként aranyéremre vezette a házigazda magyar válogatottat – nem meglepő, hogy a tavalyi debreceni torna legértékesebb játékosának is őt választották meg. (Tóth Orsolya beszámolóját a két válogatott viadalról itt olvashatják el.)

A FIBA minapi írása beszámol minderről, majd hozzáteszi: a FIBA 3x3-as szakágának Facebook-oldalán még sohasem volt olyan népszerű egyetlen videó sem, mint az, amelyiket Tóth Orsolyáról állítottak össze. A megtekintések száma – köszönhetően például a Bleacher Report átvételének – közelít a 4 millióhoz.

ÍZELÍTŐ TÓTH ORSOLYA JÁTÉKÁBÓL

„Rengetegen felvették velem a kapcsolatot, nagyon izgalmas ez az egész – jellemezte Tóth Orsolya a megváltozott helyzetet. – A világ minden részéről lettek követőim, a legtöbben talán az Egyesült Államokból. Sok érdekes üzenetet kapok: edzők a jövőbeli terveim felől tudakozódnak, és akadnak olyanok is, akik házassági ajánlattal bombáznak – utóbbiakra természetesen nem válaszolok.”

A FIBA beszámolója szerint az ugrásszerűen megnőtt érdeklődés ellenére a fiatal tehetség egyelőre nem szerződtetett kommunikációs menedzsert, posztolási szokásain nem változtatott – vicces szelfik és kosárlabdafotók vegyesen sorjáznak a közösségi felületein.

„Kapok természetesen kritikus megjegyzéseket is, vannak, akik szerint nem is vagyok olyan jó játékos, és a szememre vetik, hogy csak jobbra tudok cselezni – folytatja a fiatal játékos. – A fő célom az, hogy fejlődjek, és még jobb 3x3-as játékos legyek. Szeretem ezt a műfajt a sok egy-egyezéssel, a rövid támadóidővel. Remélem, hogy játszhatok az idei U18-as Európa-bajnokságon is, amely megint Debrecenben lesz, és szeretnék ott lenni a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik