Interjút adott lapunknak a hétvégi Formula–1-es futamra készülő Valtteri Bottas. A Mercedes finn pilótáját kollégánk arról is kérdezte Lewis Hamilton betegsége kapcsán, hogy vajon neki kellett-e már akkor autóba ülnie, amikor nem volt igazán jól. Nos, ebben a sportágban ilyesmi nem befolyásolhatja a főszereplőket, Bottast például versenyhelyzetben elönti az adrenalin, elmúlik minden baja, csakis a vezetésre koncentrál. Hogy mi a finn pilóták titka az F1-ben, arról is faggattuk a 29 éves sportolót.

A magyar határhoz közel, Szemlakon nőtt fel Otmar Szafnauer. A Ceaucescu-korszakot az ő családja is alaposan megszenvedte, az édesapját például bebörtönözték. Végül Richard Nixonnak köszönhette a szabadulását, aki romániai látogatásakor megállapodott az amerikai állampolgárok kiengedéséről a diktátorral. Szafnauerék Detroitba kerültek, Otmarnak pedig valóra vált az álma: manapság a Racing Point F1-es csapatának csapatfőnöke.

A Körmend elleni bajnoki elődöntő idején még azt nyilatkozta Csirke Ferenc, hogy ha nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyen végez a férfi kosárlabda NB I-ben a PVSK, nem tudják vállalni az indulást. Aztán bronzérmes lett a pécsi együttes, s most mégis készülődhet a FIBA Európa-kupa mérkőzéseire. Hogy mi változott, és mi tette lehetővé a részvételt, arról is beszél lapunknak a vezetőedző, aki azt is elárulta, miért alkalmaznak mégis öt külföldit az előttünk álló idényben.

Hosszabbítás mellékletünk vendége Babos Tímea testvére, Babos Zsuzsanna. A nővér is tehetséges teniszező volt, de a család anyagi lehetőségei nem tették lehetővé számára, hogy a junior korból kinőve profinak álljon, bár azért adott egy évet magának. Nos, olykor elképesztő körülmények között kellett versenyeznie, hogy gyűjtögethesse a ranglistapontokat. Ezek a tapasztalatok aranyat értek, amikor Tímea karrierjének felépítésében segédkezett.