Horti Dóra: Ciki lenne, ha ez lenne a maximum

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 14:53
null
Horti Dóra szerint megunhatatlan, örökzöld párharc a Sopron–Pécs (Fotó: Korponai Tamás)
Szerdán folytatódik a női kosárlabda-bajnokságban a Pécs–Sopron döntő, amelynek első mérkőzését a baranyaiak nyerték meg 82–76-ra. A hazai pályán egyenlítésre törekvő Sopron centere, Horti Dóra bízik abban, hogy teljesítményén egyre kevésbé látszik majd a hosszú kihagyás. A pécsieknél Kelsey Griffin és Nagy-Bujdosó Nóra játéka sérülés miatt kérdéses.

– Teljesen rendbe jött a válla?
– Hétfőn találkoztam a gyógytornásszal, aki segített a rehabilitációban. Ő azt mondta, igen. Ennek ellenére nem érzem magam százszázalékos állapotban, sőt ciki lenne, ha ez lenne a maximális teljesítmény, amire képes vagyok.

– Óvatos, vagy még nem lendült játékba?
– A sérülésem miatt kihagytam az alapozást, edzőmeccseken nem nagyon játszhattam. Az igazság az, hogy nagy a lemaradásom a többiekhez képest.

– Mégis a kezdő ötösben kapott lehetőséget a döntő első, szombati mérkőzésén.
– Zane Tamane megsérült, és még nem jött teljesen rendbe, ezért voltam a pályán az első perctől kezdve.

PÉCSI SÉRÜLTEK

 

Szombaton ketten is megsérültek a pécsieknél: Kelsey Griffin a térdsérülése miatt nem tudta folytatni a találkozót, míg a könyökét fájlaló Nagy-Bujdosó Nóra a pályán maradt.

„Az biztos, hogy Griffin sérülése nem annyira súlyos, amilyennek szombaton kinézett, de a játékos még mindig nehezen tud gyalogolni is – idézi Zseljko Djokics vezetőedzőt a pécsi csapat honlapja. – Nagy kérdés, fog-e játszani szerdán, én arra számítok, hogy nem áll a rendelkezésemre. Bujdosó nem tudja minden irányban mozgatni a karját, de miután a balról van szó, ő pedig jobbkezes, ez talán nem zavarja annyira a dobásban. Az ő játéka is kérdéses."

– Úgy tűnik, hogy a második meccsen az ellenfélnél hiányzik majd egy fontos középjátékos, Kelsey Griffin.
– Azért ebben nem vagyok teljesen biztos... Zane példája is mutatja, a döntőben mindenki ott akar lenni a pályán, és hamar rendbe jöhetnek a sérülések. Zane tíz nappal az ujjműtétje után már játszott, nem is akárhogyan, hiszen huszonegy pontot szerzett.

– Mi kell ahhoz leginkább, hogy újra a régi legyen?
– A legfontosabb a türelem. Mindenki azt mondja, legyek türelmes, és igazuk is van, hiszen hat hónap kihagyás elég hosszú idő. Persze nehéz, mert minél hamarabb szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak.

– No meg, gondolom, szeretné legyőzni a Pécset.
– A pécsiek nagyon jól játszottak a szombati találkozón, tizenhat hárompontos kísérletükből tíz bement, és sok extra kosarat dobtak. A soproni mérkőzés más lesz, és remélem, mi nyerünk. Sőt nagyon szeretnénk győzni az azt követő két meccsen is.

– Minél rövidebbre zárnák a döntőt?
– Szerintem a pécsiek is így gondolják, de nagyon kiegyenlített a párharc. Láthattuk legutóbb is, hogy tizenhét pontos hátrányban sem adtuk fel, és felálltunk. A két csapat egymás elleni találkozói soha sincsenek lefutva.

– Van személyes tapasztalata a korábbi évek Sopron–Pécs párharcaiból. Ugyanolyan parázs ez a csata, mint korábban? Nem unalmas még?
– Még mindig ugyanolyan rangúak és lendületűek az összecsapások, s ez szerintem sohasem változik meg.

A DÖNTŐ MENETRENDJE
Pécs 2010–MKB-Euroleasing-Sopron 82–76
MKB-Euroleasing–Sopron Pécs 2010 április 13., 18 (tv: Sport Klub)
Pécs 2010–MKB-Euroleasing-Sopron április 17., 20
MKB-Euroleasing-Sopron–Pécs 2010 április 19., 19.15 (ha szükséges)
Pécs 2010–MKB-Euroleasing-Sopron április 22., 19.15 (ha szükséges)
Az összesített állás: 10 a Pécs javára
A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik