Férfi kosár NB I: az Alba és a Körmend meccsét is elhalasztják

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.02. 14:27
null
Az Alba Fehérvár és a Körmend első meccsét is elhalasztották (Fotó: Török Attila)
Az Alba Fehérvár és az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata is arról számolt be, hogy újabb koronavírusos eseteket regisztráltak a keretükben, így mind a két együttes első bajnoki mérkőzését elhalasztották.

 

Az Albánál korábban egy koronavírusos eset volt, a friss teszteredmények azonban újabb négy embernél mutattak pozitív eredményt. A klub azt nem részletezi, hogy az öt pozitív esetből mennyi érinti a játékosokat és mennyi a stábtagokat.

A közlemény szerint mivel a fehérvári csapatnál nincs meg az MKOSZ által előírt minimális játékoslétszám ahhoz, hogy pályára lépjenek az első bajnokin, a Szolnok elleni, hazai összecsapást későbbi időpontra halasztják. A további mérkőzésekről később születik döntés.

Hasonló helyzet állt elő a Körmendnél is: egy újabb játékos teszteredménye lett pozitív, így már négy fertőzött sportoló van a csapatnál, s mivel a keret többi tagja karanténban van, nem tudnak kiállni a Naturtex-SZTE-Szedeák elleni meccsre. A vasi együttes tájékoztatása szerint nemcsak az első, hanem a második fordulóban esedékes bajnokijuk elhalasztását is kérvényezték az MKOSZ-nél.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I
1. FORDULÓ
Péntek
18.00: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Kaposvári KK
Szombat
18.00: OSE Lions–Sopron KC
19.30: DEAC–Atomerőmű SE (Tv: M4 Sport+)
Elhalasztva
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Jászberény – új időpont: december 9., 18.30
Pécsi VSK-Veolia–Zalakerámia ZTE KK – új időpont: november 3., 18.00
Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász – egyelőre nincs új időpont
Egis Körmend–Naturtex-SZTE-Szedeák – egyelőre nincs új időpont

TUDNIVALÓK

Az oda-vissza vágós, 26 fordulós alapszakasz befejeztével előreláthatóan a csapatok a rájátszással folytatják – a vírushelyzet és a Falco BL-szereplése miatt alighanem így is sok meccset kell majd elhalasztani. A playoff lebonyolításának módja egyelőre nem ismert, ám várhatóan az előző évekhez hasonlóan az 1–8. helyezett csapatok folytatják a negyeddöntővel (az 1–8., a 2–7., a 3–6. és a 4–5. helyezett kerül párba). A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak. Az alapszakasz 9–14. helyezett csapatai a bennmaradásért körmérkőzéses rendszerben játszanak (tíz mérkőzés). A bajnoki rájátszás és a finálé dátumai szintén nem ismertek még, miként a Magyar Kupa nyolcas döntőjének időpontjáról sincs információ. Az élvonal mérkőzéseit az M4 Sport és az M4 Sport+ csatorna tűzi műsorára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik