Férfi kosárlabda: nagyágyúval erősített a Szedeák

Vágólapra másolva!
2020.08.17. 10:05
null
Govens Darrin (fehérben) Székesfehérvárról Szegedre igazolt (Fotó: Nemzeti Sport)
A magyar válogatott Govens Darrin a következő idényt az élvonalbeli Naturtex-SZTE-Szedeák együttesénél töltheti, amelynél régi ismerőse az edző.


A legutóbbi, csonka idény beszüntetésekor csak a 13. pozíciót foglalta el a 14 csapatos élvonalbeli bajnokság tabelláján a Naturtex-SZTE-Szedeák, s úgy tűnik, ennél magasabbra törnek a Tisza-partiak az előttünk álló évadban.

A korábban három légióst bejelentő klub szerződtette az amerikai-magyar irányítót, Govens Darrint, aki többször pályára lépett nemzeti együttesünkben is. A 32 éves kiválóság 2014-ben rövid időt töltött Körmenden, majd 2016 és 2018 között a Falcót erősítette, amelynél éppen a jelenleg a Szedeákot dirigáló szerb Szrecsko Szekulovics volt az edzője, tehát nem lehet véletlen, hogy Govens Dél-Magyarországra költözik.

A Falcóval kétszer bajnoki, egyszer Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett, aztán félévnyi külföldi próbálkozás után (Cmoki-Minszk, Nyizsnyij Novgorod) 2019 januárjában visszatért Szombathelyre, Gasper Okorn irányítása alatt bajnok és ismét MK-ezüstérmes lett. A legutóbbi évadot az Alba Fehérvárnál töltötte az NB I korábbi legértékesebb játékosa, aki jelentős erősítés lehet a Szedeáknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik