Férfi kosár vb-sel.: csend van, de lesz-e vihar Litvániában?

BOBORY BALÁZS (KLAIPEDA)BOBORY BALÁZS (KLAIPEDA)
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 14:13
null
Sztojan Ivkovics a hangulat oldására is törekszik az edzéseken
Magyar idő szerint 18.45-kor kezdi soros világbajnoki selejtezőmérkőzését Litvániában a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A mieink délelőtt edzettek az impozáns klaipedai sportcsarnokban és koncentráltan készülődnek az esti mérkőzésre.

„Dzsónszi! Legyőződ legalább a Perlt? Igen, vagy nem?" – fordult Eilingsfeld Jánoshoz Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a péntek délelőtti edzésen, mielőtt a magyar válogatott játékosai nekiláttak volna az alapvonaltól alapvonalig tartó három hossz sprintnek, amely gyakran azért presztízsharc a kosárlabdázók között.

„Nem!" – válaszolta a paksiak erőcsatára, aki mindig és mindent teljes erőből csinál, azonban Perl Zoltánt ezúttal nem érhette utol, a szombathelyi hátvéd a finis előtt még egy kicsit zrikálta is csapattársát.

A hangulat oldására igenis szükség van egy-egy edzésen, főleg a szezon ezen szakaszában, amikor már esetenként 40-50 mérkőzés van a lábakban, no meg rengeteg utazás: a magyar keret többségét nemzetközi kupaszereplő klubcsapatok, az Alba, a Szolnok, a Körmend és a Falco adja, de nem panaszkodhat kilométerhiányra a spanyol Tenerife légiósa, Allen Rosco sem, aki csapatával sikerrel vette a Bajnokok Ligája csoportkörét.

Az impozáns klaipedai sportcsarnok
Az impozáns klaipedai sportcsarnok

Egy a mostanihoz hasonló, három napos túra egyébként is monoton, az utazás, edzés, étkezés, mérkőzés körforgásból ritkán szakadnak ki a játékosok, mint ahogy ezúttal Klapeidában sem mentek le a tengerparthoz, hanem inkább a szobájukban pihentek, esetleg megittak egy-egy kávét a szálloda bárjában.

Kikívánkozni csak a szakmai stáb tagjainak volt kedve, a szabadban mínusz tíz fok volt a hőmérséklet, ez pedig már megcsípi az arcot, még akkor is, ha a fejbúbig beöltözik az ember.

Klaipedában, Litvánia legnagyobb kikötővárosában mérhetetlenül nagy volt a csend ezen a hideg pénteki napon, kevesen járták az utcákat, autóból pedig alig-alig akadt. Első blikkre nehéz volt elképzelni, hogy este majd 6000 ember forró hangulatot teremt a Svyturys Arénában, amely alapból a litván élvonalbeli BC Neptunas otthona.

A magyar játékosok már megismerkedtek a körülményekkel, a délelőtti ötven perces átmozgató edzés alatt tapasztalatokat szereztek a tér nagyságával, a parkett minőségéről és készen állnak az összecsapásra.

A mieink három újoncot avathatnak az esti összecsapáson, a Falco honosított hátvéde, Darrin Govens biztosan debütál a mérkőzésen, a körmendi center, Horti Bálint is valószínű, hogy szerephez jut, és az Alba Fehérvár fiatal magasbedobója, Filipovity Márkó is beszállhat a padról. Ahogy azt korábban jeleztük, itt van a csapattal, de bordasérülés miatt biztosan nem játszhat a szombathelyi bedobó, Váradi Benedek.

FÉRFI KOSÁRLABDA VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
C-CSOPORT
A 3. ÉS 4. FORDULÓ PROGRAMJA
Február 23., péntek

18.45, Klaipeda: Litvánia–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
19.00, Wloclawek: Lengyelország–Koszovó
Február 26., hétfő
18.30, Klaipeda: Litvánia–Koszovó
20.00, Szombathely: MAGYARORSZÁG–Lengyelország (Tv: M4 Sport)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Litvánia 2 2 174–116 58 4
2. Lengyelország 2 1 1 125–135 -10 3
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 144–146 -2 3
4. Koszovó 2 2 137–183 -46 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik