Venezuela nem jelentett gondot Argentínának (Fotó: AFP)

A férfi kosárlabda világbajnokság második körében az I-csoportban Lengyelország Oroszországgal találkozott. Az első félidőben még az orosz csapat vezetett 40–34-re, ám a negyedik negyedben hatalmasat küzdöttek a lengyelek – az utolsó játékrészt 26–19-re nyerték, így a végeredmény 79–74 lett a javukra.

A csoport másik meccsén Argentínának jóval könnyebb dolga volt, mint csoportriválisának – a kék-fehérek nagyon simán, 87–67-re győztek le a szintén dél-amerikai Venezuelát. Ezzel a sikerrel az argentin csapat rögtön az I-csoport élére ugrott.

A J-csoportban Szerbia és Spanyolország is megőrizte veretlenségét – előbbi 90–47-re kiütötte Puerto Ricót, utóbbinak viszont meg kellett izzadnia a győzelemért. Az olaszok szinte a végéig pariban voltak a spanyolokkal, a piros-sárgáknak aztán 67–60-ra sikerült megnyerniük a találkozót.

Miután Lengyelország, Argentína, Spanyolország és Szerbia is győzni tudott a 2. csoportkör első meccsén, mind a négy válogatott bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe. 

KOSÁRLABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, KÍNA
2. CSOPORTKÖR
I-CSOPORT

Lengyelország–Oroszország 79–74
Argentína–Venezuela 87–67
J-CSOPORT
Szerbia–Puerto Rico 90–47
Spanyolország–Olaszország 67–60