Kemba Walkerék (középen) ezúttal nem kegyelmeztek (Fotó: afp)

 

Az már a forduló előtt biztos volt, hogy a H-csoportból Ausztrália és Litvánia lép tovább a következő körbe – azért természetesen lejátszották egymás elleni meccsüket: kisebb meglepetésre az ausztrálok már 11 ponttal vezettek a nagyszünetben, a litvánok pedig későn ébredtek, így 87–82-es vereséget szenvedtek, ami a következő körben még azért fájhat nekik.

Az F-csoportban már igazi ki-ki meccset rendeztek a Brazília mögötti továbbjutó helyért. A képlet egyszerű volt: aki nyer a Görögország–Új-Zélandon, az a 16 közé kerül. A görögök az első negyedben nagyon belekezdtek, és bár a következő két felvonást elveszítették, öt pontot megőrizték előnyükből az utolsó játékrészre. Amelyben ismét megállíthatatlanok voltak, főleg az összesen 24 pontot termelő Jannisz Antetokunmpo révén, és 103–97-es sikerrel léptek tovább.

Franciaország és a Dominikai Köztársaság már csak azért küzdött a G jelű négyesben, hogy ki mehet tovább hibátlan mérleggel a 2. csoportkörbe. Ez a franciáknak jött össze, 90–56-os sima győzelmet arattak.

Az Egyesült Államok ezúttal nem ismert kegyelmet: több mint 50 ponttal (98–45) verte meg Japánt az E-csoportban, így szintén hibátlan mérleggel várja a folytatást.

A NAP KORÁBBI TÖRTÉNÉSEIRŐL ITT OLVASHAT!

KOSÁRLABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, KÍNA
3. FORDULÓ
E-CSOPORT

Törökország–Csehország 76–91
Egyesült Államok–Japán 98–45
F-CSOPORT
Brazília–Montenegró 84–73
Görögország–Új-Zéland 103–97
G-CSOPORT
Németország–Jordánia 96–62
Dominikai Köztársaság–Franciaország 56–90
H-CSOPORT
Kanada–Szenegál 82–60
Litvánia–Ausztrália 82–87