Férfi kosár: Svédországból jött amerikai irányító Paksra

Vágólapra másolva!
2014.07.20. 09:56
Pakson is elkezdődött az átigazolási időszak. Ennek ékes bizonyítéka, hogy amerikai irányítót szerződtetett az előző szezonban bajnoki ezüstérmet szerző Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata.

John Roberson Planóban született, volt Texas állam legjobb középiskolás kosárlabdázója, majd a Texas Tech Egyetem csapatának kezdő irányítója. Profi karrierje során szerepelt már Szlovéniában és Ecuadorban is, az előző két szezonban is bajnoki címre vezette csapatát, a svéd Södertälje Kings BK-t, ráadásul a bajnoki döntő utolsó meccsén tavaly 42, az idén pedig 32 pontot szerzett, tehát téthelyzetben is lehet rá számítani.

A Södertälje az EuroChallenge-ben indult az előző idényben, a legjobb 16 közé nem jutott be, a csoportkör után búcsúzott. Roberson 6 mérkőzésen átlagban 34 perc alatt 16.8 pontot szerzett, és 5.3 asszisztja volt. A svéd porondon még ennél is jobban teljesített a 25 éves, 180 centis irányító, ugyanis 53 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig átlagban 32 perc alatt 17.8 pontot dobott, és kiosztott meccsenként 6 gólpasszt is.

Az ASE előző évadbeli csapatának nagy része együtt maradt, íme, a 2014–2015-ös idényre szerződéssel rendelkezők névsora: Baki Gergely, Eilingsfeld János, Kovács Ákos, Körtélyesi Gergely, Markovics Luka, Medve Máté, Szabó Zsolt, Tóth Ádám és az amerikai center, Jarrod Jones.

Roberson Dzunics Braniszlav vezetőedző csapatának első nyári érkezője, valószínűleg hamarosan újabb igazolásokról is beszámolhatunk az EuroChallenge-ben induló klubbal kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik