Férfi kosár: Supola egy évet biztosan marad Sopronban

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2020.06.25. 09:24
null
Supola Zoltán jól érzi magát a soproni rendszerben (Fotó: Facebook.com/Sopron KC)
Supola Zoltán, aki azt mondja, van még benne bőven, és egyelőre nem gondolkozik a visszavonuláson.

 

A Sopron KC csapata a 2019–2020-as bajnoki idény koronavírus-járvány miatti lezárása előtti 11 mérkőzéséből nyolcat megnyert, tehát ragyogó formában volt. A sikeres görög edző, Kosztasz Flevarakisz marad a klubnál, ahogy a meghatározó magyar játékos, a soproni színekben 2018 óta pattogtató hátvéd, Supola Zoltán is.

„Valóban jó passzban voltunk – erősítette meg Supola. – Hazai pályán meg tudtuk verni a nemzetközi szinten is nagyszerű idényt futó Falcót, aztán a Szolnokot is, felívelő pályára kerültünk. A következő évadban hasonló edzővel és csapattal folytathatjuk, megmutathatjuk, mi lehetett volna az előző idényben. Bejöttek a számításaim, szeretek Sopronban lenni, és nemcsak a várost, a szurkolókat, az edzői stábot és a vezetőket is kedvelem. Szimpatikus Flevarakisz filozófiája, gyors, modern kosárlabdát játszunk jól összerakott védekezéssel, amelyből gyors indításokkal igyekszünk befejezni a támadásokat – jól érzem magam ebben a rendszerben.”

VÉLEMÉNY

HALÁSZ Ákos, a Sopron új irányítója:

„Az volt a célom, hogy amíg a testem engedi, magas szinten kosarazzak. Az egyéves kitérő alatt jól éreztem magam a Honvédnál, megtapasztaltam, hogy a másodosztályban is vannak remek játékosok, és nem olyan gyenge a liga, mint sokan gondolják. Mondhatjuk, már százszázalékos a lábam, nagyon óvatosan tértem vissza a sérülésem után, de kicsivel korábban, mint az orvosok mondták; nem tudtam ülni a hátsómon. Eleinte perclimittel játszottam, aztán Puskás Artúr edző fokozatosan engedett vissza a pályára, most ebben a négy-öt hónapban ismét pihentethettem otthon. A Sopron görög edzőjéről csak jót hallottam, ahogy megérkezett, összerakta a védekezést megerősítette a játékosok önbizalmát. A gyenge kezdés után ugyanazzal a kerettel lendületbe jöttek, remélem, hasonlóan tudjuk folytatni együtt. Decemberben bővült a családom, Ádám és Botond két hónappal előbb érkeztek, de hála istennek megerősödtek, szépen fejlődnek, behozták a lemaradást.”

A 32 éves játékos nagyjából három hete hazaköltözött Budapestre, de május végéig a leghűségesebb városban volt. A bajnokság utolsó két hetében betegeskedett, és nem is játszott a záró mérkőzésen, Sopronban szerencsére volt lehetősége egyénileg edzeni, kondizni, és a csarnokba is bejárhatott, az edzőktől megkapták az utasításokat, mi az, amit mindenképp meg kell csinálniuk. De vajon voltak-e olyan tevékenységei, amelyekre egyébként nem jut ideje?

„Igen, például teniszeztem, amit idény közben nem tudok – taglalta Supola. – Korábban keltem, próbáltam több dolgot is belesűríteni egy napba, hiszen nem kellett edzésre járnom, s ezzel együtt kipihentnek lennem. De nem kezdtem el kenyeret sütni és új hangszeren játszani, noha a gitározás tervben volt. Nem vagyok túlságosan muzikális, a YouTube segítségével autodidakta módon szerettem volna tanulgatni, de nem bánom, hogy nem kezdtem bele.”

A következő évadhoz kapcsolódva egyelőre nem szeretne nagyokat mondani, de talán könnyebb lehet a kevésbé erős gárdáknak is odaérniük az élmezőnybe, noha van négy-öt csapat jóval masszívabb költségvetéssel – Supola reméli, hogy a Sopron azok közé tartozik majd, amelyek önmagukhoz képest jobban teljesítenek. Rákérdeztünk arra is, gondolkodott-e már pályafutása befejezésén harmincon túl.

„Angliában pénzügyi szakot végeztem, de még nem nagyon gondolkoztam a váltáson – felelte Supola. – Bízom benne, hogy nem mostanában lesz, de készülök rá, tavaly nyáron az egyik banknál dolgoztam gyakornokként. Korábban nem szerettem volna a kosárlabdában maradni, de a hosszú szünet alatt megfordult a fejemben. Az edzői pálya nem igazán vonz, s a vezetői poszt sem jön szembe rögtön... Hiányozna a sport világa, nem biztos, hogy teljesen ki tudnék lépni belőle. Lekopogom, semmi bajom, sokat foglalkozom magammal, figyelek az étkezésre, csak hétvégente vannak néha »csalós« napjaim. A kondira, a nyújtásra, a hengerezésre is ügyelek. Nemcsak azért, hogy kitoljam a karrierem, hanem hogy jobban érezzem magam a bőrömben. Van még bőven bennem!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik