Férfi kosár: Olaszországba igazolt Keller Ákos – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.02.07. 16:09
null
Keller Ákos az olasz másodosztályban folytatja pályafutását (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Nem kellett túl sokat várni, megtalálta új klubját Keller Ákos, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki egy hete távozott a horvát KK Zadartól. A 30 éves center az olasz másodosztályban szereplő Orlandina Basket együtteséhez igazolt, amelynél korábban a jelenleg a Falcót erősítő Perl Zoltán is megfordult.

 

Keller már Olaszországban, új klubjával készül, és várhatóan pályára is lép vasárnap, a Treviglio otthonában esedékes bajnokin.

„Egyetértek Ákos döntésével, mert jól szervezett klubhoz került, és új kihívás vár rá – mondta a Nemzeti Sportnak Vinkó László menedzser, aki Keller Ákos ügyeit intézi. – Az Orlandináé mellett befutott hozzánk egy litván és két Adria-ligás csapat ajánlata is. Sajnáljuk, hogy a zadari próbálkozás nem a legjobban sült el, de sajnos a kosárlabdának ez is a részét képezi. Az olaszok számára a kiváló kapcsolataink mellett az is fontos szempontot jelentett, hogy elismerik Vojvoda Dávid remek teljesítményét. A Serie A2-ből sok jó játékos került korábban magasabban jegyzett ligákba. Hogy mást ne mondjak, az amerikai Brice Johnsont, akit a Los Angeles Clippers a 2016-os NBA-draft első körében választott ki, éppen most vásárolta ki a francia Roanne – az ő helyére szerződtették Ákost.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik