Férfi kosár: „Nyerünk vagy nyerünk” – Hanga szerint ezen a meccsen nincs más opció

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.18. 12:08
null
Hangáék a Zenit otthonában is nyertek, most először játszhatnak hazai pályán az Euroliga-idényben (Fotó: AFP)
Hanga Ádám együttese, a Barcelona pénteken 21 órától az Alba Berlint fogadja a férfi kosárlabda Euroliga 3. fordulójában. A katalánok magyar játékosa amondó, ezen a meccsen csak egy forgatókönyv elképzelhető.


A mérkőzés toronymagas favoritja az első két meccsét megnyerő Barcelona, Hanga viszont pont arra hívja fel a figyelmet, hogy az ellenfél játékosain nem lesz nyomás.

„A berliniek nyomás nélkül játszhatnak, nem veszíthetnek itt semmit, s ez veszélyes lehet, nagyon komolyan kell vennünk ezt a meccset” – idézi a vavel.com Hanga Ádám szavait.

A Barcelona ebben az idényben a török Anadolu Efes (katalán szempontból 74–64) és az orosz Zenit (87–63) otthonában is nyert, a német csapat elleni ütközet lesz az első hazai fellépés a jelenlegi Euroliga-évadban.

„Az első hazai mérkőzés mindig fontos, ezen a meccsen vagy nyerünk, vagy nyerünk. Más opció nincs. Nagyon nehéz idegenben nyerni, úgyhogy a hazai találkozókat hozni kell” – latolgatta az esélyeket az Alba Berlin elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón a magyar kosaras.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
3. FORDULÓ
21.00:
Barcelona (spanyol)–Alba Berlin (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik