Férfi kosár: nő a zavar Hanga Ádámék klubváltása körül

Vágólapra másolva!
2017.07.17. 08:59
Nincs egyetértés a spanyol kosárlabdaliga (ACB) és a spanyol játékosszervezet (ABP) között azt illetően, hol folytathatja a karrierjét Hanga Ádám és a szintén a Baskoniát erősítő, szintén lejáró szerződésű amerikai Shane Larkin.

Mint ismert, a Barcelona nemrég bejelentette, hogy hároméves megállapodást kínált Hanga Ádámnak, csakhogy később a magyar kosaras eddigi klubja, a Baskonia – élve a szabályok adta lehetőséggel – megajánlotta neki ugyanazt a (hírek szerint évi 2.5 millió eurós fizetést tartalmazó) szerződést, vagyis jelen állás szerint megtarthatja a játékost.a Baskonia – élve a szabályok adta lehetőséggel – megajánlotta neki ugyanazt a (hírek szerint évi 2.5 millió eurós fizetést tartalmazó) szerződést, vagyis jelen állás szerint megtarthatja a játékost.

A liga értelmezése szerint ha Hanga (és Larkin) végül aláírja a Baskonia által kínált szerződést, akkor a baszk klub a továbbiakban már csak a Barcával tárgyalhat az esetleges eladásukról Spanyolországon belül. A ligán kívülre (azaz gyakorlatban külföldre) ugyanakkor szabad a két játékos útja.

A játékosszervezet – a kollektív szerződés egy másik pontjára, továbbá a leírtak szellemére hivatkozva – arra az álláspontra helyezkedett, hogy az efféle korlátozás szabályellenes, vagyis nem zárható ki a többi spanyol klub sem a további tárgyalásokból.

A két kosaras ügye lázban tartja a katalán és a baszk sajtót. A fejleményeket nyomon követő El Mundo Deportivo szerint mindketten szeretnének a Barcában kosarazni, a Baskonia is folytatná a tárgyalásokat az eladásukról, csakhogy a Barcelonának szigorúbb helyi adózási kötelezettségei vannak, mint baszk riválisának – és ez nem feltétlenül ösztönzi további alkudozásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik