Férfi kosár NB I: a biztos bennmaradás az abszolút újonc célja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.26. 20:16
null
A TF-BP-Serco csapata
Öt U20-as válogatott játékossal és két, az amerikai egyetemi bajnokságban edződő fiatallal vág neki története első NB I-es szezonjának az abszolút újonc TF-BP-Serco.

 

Rövidesen elkezdődik a nagy kaland, és a TF-BP-Serco férfi kosárlabdacsapata szombaton nekivághat története első NB I A-csoportos szezonjának. A Tehetséges Fiatalok gárdájánál immár kilenc esztendeje kezdődött meg egy szisztematikus építkezés, s ennek a kemény és kitartó munkának lett meg az eredménye: kialakult egy fiatal játékosokra épülő versenyképes együttes, amely ráadásul a fővárosban tartotta a legmagasabb szintű hazai kosárlabdázást.

Az NB I A-csoportos bajnokságra meg kellett erősíteni a csapatot, ám a másodosztályban bajnoki címet nyerő társaság magja – amely már négy esztendeje játszik együtt – megmaradt, míg melléjük eddig hat új játékos érkezett a klubhoz. Krnjajski Boris, Kozma Gergő, Meleg Gergő és Pintér Máté mellett egy szerb és egy amerikai légiós is már a TF szerződtetett kosarasa, ráadásul az irányító Andrija Sarenac és a magasbedobó Logan McLane az amerikai egyetemi bajnokságban szerepelt ezt megelőzően. Ugyanakkor szeretnének a szezon kezdetéig egy centert igazolni, azaz három külföldivel nekifutni az új idénynek. Az átlagéletkor így most 22.4 év, a vezetőedző a szakmai munkát tíz esztendeje irányító bosnyák származású Mehmedovic Merim marad, másodedzőként pedig Rónaszéki Szilvia csatlakozik hozzá.

„Az ötödik év után kezdtünk el arról álmodozni, hogy akár nagyobb célokért is küzdhetünk ezzel a fiatalokra épülő gárdával, ugyanakkor tény, az A-csoportra nem gondoltunk. Fokozatosan lépdeltünk előre, hiszen pár év alatt fontos csapata lettünk a fővárosnak, majd az elmúlt két esztendőben előbb a Hepp-kupát, majd a bajnoki címet nyertük meg. Pontosan tudjuk, hogy az NB I A-csoport teljesen más színvonal, mint amivel eddig találkoztunk, ennek ellenére tartjuk magunkat az elveinkhez, és kitartunk a tehetséges fiatalok mellett. Meg akarjuk mutatni a legmagasabb osztályban is, hogy fiatalokkal is lehet jó eredményeket elérni. Ez az első célunk, míg a második, ám ugyanolyan fontos célunk, hogy sikerüljön bennmaradnunk az A-csoportban. Hamarabb jutottunk el idáig, mint azt előzetesen gondoltuk, de nagyon sokat dolgoztunk érte, és ezért szeretnék még egyszer köszönetet mondani a klub minden tagjának” – jelentette ki MehmedovicMerim.

A TF ügyvezetője külön köszönetét fejezte ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, amelynek csarnokában, a Ludovika Arénában játszhatja majd hazai mérkőzéseit az együttes. Kitért arra is, mennyire fontos számukra, hogy a főváros egyetlen A-csoportos egyesületeként Budapestet is képviselhetik.

„A mez megtervezésénél külön figyelmet fordítottunk arra, hogy Budapest hangsúlyosan meg tudjon jelenni, így a kötelező szponzorfelirat mögött a Parlament sziluettje látható rajta” – mondta B. Sárkány Rita, aki hozzátette, az is nagy örömükre szolgál, hogy a SERCO Informatikai Kft. személyében névadó szponzoruk is lett az idei szezonra.

„A TF minden szinten szimpatikus törekvései találkoztak fiatal cégünk elképzeléseivel, így most már közösen bízhatunk abban, hogy sikeres idényt tudhatunk majd magunk mögött”
– jelentette ki Borbás Sándor cégvezető.

Beák Gábor csapatkapitány szerint a felkészülési időszakot – amelynek egy részét Ausztriában, másik felét Magyarországon teljesítette az együttes – mind szakmai, mind erőnléti szempontból sikeresen zárták, és erre szeretnének építeni az évad során.

„Természetesen továbbra is elsősorban a fiatal magyar kosárlabdázóknak biztosítjuk a lehetőséget, és a vezetőség a légiósok kiválasztásánál is törekedett arra, hogy ők szintén fiatalok, ugyanakkor meghatározó játékosok legyenek. Logan McLane a losonci tornán jó benyomást keltett, beleillett a gárdába, és éppen ez a viadal mutatta meg számunkra, hogy az erősségeink mellett mik azok a még meglévő gyengeségeink, amiket a bajnoki kezdésig ki kell javítanunk. Nagyon várjuk már a rajtot, óriási a lelkesedés a csapaton belül” – fogalmazott Beák Gábor.

A TF-BP-Serco szombaton debütál az első osztályban a Kaposvár vendégeként, október 13-án pedig története első élvonalbeli hazai meccsén a Ludovika Arénában fogadja a Zalaegerszeget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik