Férfi kosár: Lamar Odom Hanga Ádám csapattársa lett

Vágólapra másolva!
2014.02.18. 11:40
Tegnap késő este több amerikai hírforrás is egybehangzóan jelentette, hogy az NBA-ben 2011-ben a legjobb hatodik embernek választott klasszis erőcsatár, Lamar Odom Hanga Ádám csapatánál, a Laboral Kutxánál folytatja pályafutását. Ma hivatalossá vált az átigazolás, a 34 éves világbajnok két hónapos szerződést írt alá a baszkföldi klubbal, de a kontraktus a szezon végéig meghosszabbítható  

Lamar Odom legutóbb az előző, 2012–2013-as szezonban lépett pályára az NBA-ben, azóta magánélete miatt került a címlapokra (ittas vezetés miatt állították elő, napokra eltűnt, majd tavaly decemberben a bíróságot is megjárta előbbi ügye miatt) – előtte négy évig a reality-sztár Khloe Kardashian férje volt (tavaly decemberben felesége beadta a válókeresetet).

Odom magánélete tehát nem (volt) egyszerű, azonban 2011-ig a liga egyik legsokoldalúbb játékosának számított, kulcsszerepe volt abban, hogy a Los Angeles Lakers 2008 és 2010 között sorozatban háromszor járjon az NBA döntőjében, és háromból kétszer bajnokságot is nyerjen. A legjobb hatodik ember díja mellett 2010-ben világbajnokságot nyert a Team USA-val, korábban, 2004-ben pedig bronzérmet az athéni olimpián.

14 éves NBA-pályafutása alatt (1999–2013) fizikális problémái, súlyosabb sérülései nem voltak, így még nagy hasznára lehet a Laboral Kutxának, különösen azért, mert európai szemmel is kiemelkedően sokoldalú nagyemberről van szó. 208 centiméteres magasságához képest kiscsatárt és erőcsatárt is remekül játszott az NBA-ben, a palánk közelében nagyon jó védőnek számított, remekül lepattanózik, támadásban labdavezetésből is veszélyes, de a hárompontosokat, középtávoliakat is nagyon jó százalékkal dobja – ha formában van. Nála mindenképp a forma a nagy kérdés, mivel azóta, hogy 2011 decemberében elcserélték Dallasba, csak időszakosan tudta megközelíteni korábbi teljesítményét.

Hanga Ádám mindenesetre ismerheti a játékát – korábban a Los Angeles Lakersnek szurkolt, így rengeteget láthatta a pályán Odomot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik