Férfi kosár: Kemény meneten vagyunk túl – Hanga Ádám

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.07. 13:11
null
Hanga Ádám (Fotó: Tumbász Hédi)
A szezonrajt nehézségeiről és megváltozott szerepköréről is beszélt az MTI-nek Hanga Ádám, a Barcelona magyar kosarasa.

 

A 30 éves játékos elsőként az elmúlt napok mozgalmasságát ecsetelte:

„Kemény meneten vagyunk túl, szombaton hajnalban értünk haza a győztes isztambuli Euroliga-meccsünkről, edzettünk egyet, aztán indultunk Andorrába, ahonnan ma reggel érkeztünk meg. Utóbbi mérkőzéssel természetesen nem vagyok elégedett, de ez Európa legerősebb bajnoksága, és nagyon nehéz idegenben nyerni” – mondta a 86–84-re elvesztett harmadik fordulós mérkőzésről, amelyen az ő 10 pontja ellenére szenvedték el szezonbeli első vereségüket a katalánok.

Az átalakult keretről Hanga úgy vélekedett, hogy az NBA-ből érkező Nikola Mirotics vagy a CSZKA Moszkvával kétszeres Euroliga-bajnok Cory Higgins személyében remek játékosok jöttek a nyáron, és már csak jó csapattá kell gyúrni a társaságot.

„A léc ugyanott van, mint tavaly, a bajnoki címért és sorozatban a harmadik kupagyőzelmünkért küzdünk, emellett az Euroliga Final Fourba is jó lenne bejutni – vázolta a terveket, majd rátért az új feladataira: – Részben a sérülések miatt most más a szerepköröm, jelenleg irányító vagyok, ami harmincévesen komoly kihívás. Nem az a feladatom, hogy húsz-harminc pontokat dobjak, hanem az, hogy mozgassam a csapatot, és élen járjak a védekezésben is.”

Az edzésrendről rendszerint csak aznap reggel határozó vezetőedzőről, a szerb Szvetiszlav Pesicsről a 200 centis magyar kosaras közölte, már hozzászoktak a 70 éves mester filozófiájához.

„Bár kétségtelenül furcsa, hogy ma sem tudom, hogy holnap mikor edzünk” – tette hozzá Hanga, akinek csapatára több mint 90 meccs vár az idény során, ráadásul az Euroligában az első nyolc mérkőzésükből hatot idegenben vívnak.

Távlati elképzeléseiről a 2017-ben a Barcelonához igazoló magyar légiós úgy fogalmazott:

„Nagyon szeretek a Barcában játszani. Nyáron 2022-ig szerződést hosszabbítottam, amely opcionálisan egy évvel meghosszabbítható, ezzel együtt szeretnék minél tovább itt maradni.”

A válogatottbeli szereplésről Hanga közölte, örömmel ott lenne a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőin, de ez nem rajta múlik.

Az Euroliga és a nemzetközi szövetség sajnos tovább folytatja egymással a harcot a versenynaptár kialakítása körül, emiatt év közben nem tud a nemzeti csapat rendelkezésére állni – mondta.

„Bosszantó ez a helyzet, amely remélem, hamarosan rendeződik” – fűzte hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik