Férfi kosár: Ivkovicsot újra kinevezhetik a válogatott élére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.03. 12:22
null
Nem kizárt, hogy Ivkovics Sztojan marad a magyar válogatottnál (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter az M4 Sport Kosárlabda magazinjában elárulta, egyáltalán nem kizárt, hogy a felmondási idő lejárta után ismét Ivkovics Sztojant nevezzék ki a magyar férfi kosárlabda-válogatott vezetőedzőjének.


„Nem tudok olyan körülményről, ami ezt megakadályozná” – mondta Bodnár Péter azzal kapcsolatosan, hogy új kinevezés után folytathatja-e a munkát a magyar válogatottnál Ivkovics.

Mint ismert, Ivkovics Sztojan az év elején szakmai igazgatóként leült a Kaposvári KK kispadjára, ami viszont ütközött a szerződésében szereplő kitétellel, ezért az ügy az elnökség elé került.

„A férfi és a női szövetségi kapitány esetében is az volt az elnökség kikötése, hogy nem lehetnek klubedzők, nem végezhetnek szakmai munkát a női, illetve a férfi élvonalban” – mondta még januárban Bodnár Péter.

Először úgy tűnt, a vétség csak az anyagiak terén hoz változást, az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter több alkalommal úgy nyilatkozott, hogy a szövetségi kapitány bérezése főállásra lett megállapítva, s mivel Ivkovics januártól napi szinten dolgozik Kaposváron is, a fizetése is csökkenhet.

Ivkovics ezt követően felajánlotta lemondását, melyet az elnökség elfogadott, ám a legutóbbi két Eb-selejtezőn (a szlovénok és az ukránok ellen) még ő irányította a válogatottat. Nemzeti csapatunk legközelebb novemberben, az osztrákok és a szlovénok elleni idegenbeli Eb-selejtezőkön lép pályára.

Az 54 éves Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik