Férfi kosár: Ivkovics bő kerete – Hanga Ádám kimaradt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 12:17
null
Vojvoda Dávidra ismét számít Ivkovics kapitány (Fotó: Koncz György)
Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az idei két világbajnoki selejtezőmérkőzésre készülő 17 fős keretét, melynek nem tagja Hanga Ádám.

 

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint nemzeti csapatunk november 24-én Lengyelországban kezdi meg a csoportküzdelmeket, és a szakvezető e mérkőzés előtt szűkíti 12 fősre a névsort. A spanyol Barcelonában légióskodó Hanga klubkötelezettségei miatt nem áll rendelkezésre.

„Nyilván a Barcelona és az Euroliga nem mondhatja ki, hogy nem engednek el, mindenki saját maga dönthet erről – mondta lapunknak adott interjújában Hanga Ádám. – A játékosok kilencvennyolc százaléka nem megy a selejtezőkre, a mi csapatunkból sem mennek a spanyolok, a franciák, és én követem a társaimat. Az, hogy a játékosokra hagyták a döntést, szerencsétlen, hiszen két olyan dolog közül kell választani, ami nagyon fontos... Remélem, ez a helyzet változni fog. Egyrészt nagyon szeretném a hazámat képviselni, másrészt viszont a klubtól érkezik a fizetésem."

A bydgoszczi meccs után két nappal a magyarok Debrecenben fogadják Koszovót. A C-csoportban található még Litvánia, és a kvartettből az első három helyezett jut tovább a következő csoportkörbe.

Ivkovics vezetésével a válogatott a nyolcaddöntőig jutott a szeptemberi Európa-bajnokságon. A csapat a cseheket és a románokat múlta felül – ezzel 48 év után nyert mérkőzést kontinenstornán –, míg a horvátoktól, a montenegróiaktól és a címvédő spanyoloktól kikapott Kolozsváron. A 16 között aztán a későbbi ezüstérmes szerbekkel szemben maradt alul Isztambulban.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Ruják Adrás (Atomerőmű SE), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (KTE), Juhos Levente (Szedeák), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Benke Szilárd (ZTE), Tóth Norbert (Falco), Ferencz Csaba (Körmend), Molnár Márton (KTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Marko (Alba Fehérvár), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Karahodzics Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco), Govens Darrin (Falco)

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-SELEJTEZŐI
2017. november 24.
Lengyelország–Magyarország, Bydgoszcz, 18.15
2017. november 26.
Magyarország–Koszovó, Debrecen, 19.00
2018. február 23.
Litvánia–Magyarország
2018. február 26.
Magyarország–Lengyelország
2018. június 28.
Koszovó–Magyarország
2018. július 1.

Magyarország–Litvánia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik