Hanga Ádám hosszabbított a Barcelonával (Fotó: fcbarcelona.com)

 

Hanga Ádám 2011-ben az Albacomptól szerződött külföldre. Spanyolországban a Manresában és a Baskoniában szerepelt, utóbbitól 2017 nyarán igazolt a Barcához, amellyel 2018-ban és 2019-ben aranyérmes lett a spanyol Király-kupában.

A gránátvörös-kékek tájékoztatása szerint Hanga kettő plusz egy éves szerződést írt alá a klubbal – a magyar kosaras megállapodása így 2022 nyaráig szól a katalán csapattal, amit opciósan egy esztendővel, 2023 nyaráig meghosszabbíthatnak a felek.A 201 centiméter magas játékos – akit korábban az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs draftolt – 9.9 pontot és 3.9 lepattanót átlagolt a katalán együttesnél a bajnokságban (előbbivel ő volt a gárda második legeredményesebb játékosa az előző kiírásban), míg az Euroligában mérkőzésenként átlagban 8.8 pontot és 4 lepattanót jegyzett.

A Barcelona alaposan megerősítette a keretét az elmúlt hetekben – aláírt többek között az elmúlt hét idényben az NBA-ben szereplő Nikola Mirotics, a litván élvonalból érkező Brandon Davies, valamint csatlakozott a CSZKA Moszkvától igazolt Cory Higgins is.