Férfi kosár Euroliga: a címvédő és a Real Madrid jutott döntőbe

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2018.05.18. 23:57
A Real Madrid és a címvédő Fenerbahce jutott be a férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának döntőjébe: a spanyol sztárcsapat az orosz CSZKA Moszkvát, míg a török együttes a litván Zalgiris Kaunast győzte le a belgrádi final four elődöntőjében.

Belgrádban véget ért a Zalgiris Kaunas mesés utazása, mivel a címvédő Fenerbahce rajt-cél győzelmével zárult a férfi Euroliga elődöntőjének első meccse. A litván együttes 1999 után jutott először a final fourba, miután óriási meglepetésre pályahátrányból legyőzte a görög Olympiakoszt a negyeddöntőben. Sarunas Jasikevicius edző tanítványai azonban az elődöntő terhét nem bírták el, ami nem is csoda, hiszen a keret egyetlen játékosa sem szerepelt még a férfivonal nagyszínpadán. A címvédő az amerikai-török kettős állampolgárságú Ali Muhammed (alias Bobby Dixon) és az olasz Luigi Datome vezetésével magabiztosan múlta felül a sorozat meglepetéscsapatát, így vasárnap esélye lesz megvédeni a tavalyi elsőségét. Ezáltal a szerb edzőlegendának, a Fener mesterének, Zseljko Obradovicsnak is sansza nyílik arra, hogy megszerezze karrierje tizedik(!!!) Euroliga-győzelmét.Zalgiris Kaunas mesés utazása, mivel a címvédő Fenerbahce rajt-cél győzelmével zárult a férfi Euroliga elődöntőjének első meccse. A litván együttes 1999 után jutott először a final fourba, miután óriási meglepetésre pályahátrányból legyőzte a görög Olympiakoszt a negyeddöntőben. Sarunas Jasikevicius edző tanítványai azonban az elődöntő terhét nem bírták el, ami nem is csoda, hiszen a keret egyetlen játékosa sem szerepelt még a férfivonal nagyszínpadán. A címvédő az amerikai-török kettős állampolgárságú Ali Muhammed (alias Bobby Dixon) és az olasz Luigi Datome vezetésével magabiztosan múlta felül a sorozat meglepetéscsapatát, így vasárnap esélye lesz megvédeni a tavalyi elsőségét. Ezáltal a szerb edzőlegendának, a Fener mesterének, Zseljko Obradovicsnak is sansza nyílik arra, hogy megszerezze karrierje tizedik(!!!) Euroliga-győzelmét.

A második elődöntőben a Real Madrid a CSZKA Moszkvával játszott, s bizony az oroszok nagyon bekezdtek, az első negyedet 30–20-ra megnyerték, de ezután megtorpantak. A spanyol együttes, amelynek legjobbja most is a szlovén csodagyerek, Luka Doncic volt, összekapta magát és fordított, az utolsó negyedben már tíz ponttal is vezetett. Az orosz sztárgárda többször is visszakapaszkodott, de ahogy tavaly, most is elbukott az elődöntőben.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NÉGYES DÖNTŐ (BELGRÁD)
ELŐDÖNTŐ
Fenerbahce (török)–Zalgiris Kaunas (litván) 76–67
(19–13, 20–20, 15–17, 22–17)
CSZKA Moszkva (orosz)–Real Madrid (spanyol) 83–92 (30–20, 16–27, 10–16, 27–29)

A TOVÁBBI PROGRAM
Május 20. (vasárnap)
Bronzmérkőzés:
Zalgiris Kaunas–CSZKA Moszkva
Döntő: Fenerbahce–Real Madrid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik