Férfi kosár Ek: megvannak a Pécs és a Körmend ellenfelei

Vágólapra másolva!
2019.10.10. 09:22
Véget értek a férfi kosárlabda Európa-kupa selejtezői, így kialakult a 2019–2020-as kiírás csoportkörének nyolc négyes csoportja. Az október 23-án rajtoló Eurokupában két magyar csapat, a Pécs és a Körmend érdekelt.

A pécsiek az A-csoportba kerültek, hozzájuk két klub csatlakozott a Bajnokok Ligája-selejtező veszteseként: a portugál Benfica és a szlovák Inter Bratilsava. A csoport negyedik tagja az Európa-kupa selejtezőjét sikeresen teljesítő holland Leiden.

A Körmend a H-csoportban a BL-selejtezőből érkező lengyel Legia Warszawával és dán Bakken Bearsszel,valamint az Ek-selejtezőből továbbjutó finn Kataja együttesével találkozik.

A csoportkör első fordulójában október 23-án, szerdán 18 órától a PVSK Pozsonyban az Inter Bratislava otthonában lép parkettre, a Körmend 18.30-kor kezd Vejlby-Risskovban a Bakken Bears otthonában.

A csapatok hatfordulós körmérkőzést játszanak egymással. A csoportok első két helyezettje a második csoportkörbe jut, ott a négy négycsapatos csoportban hasonlóképpen körmérkőzést játszanak, s az első kettő jut a negyeddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik