Váradi Benedekék tanulni szeretnének a BL-főtáblán (Fotó: Unger Tamás)

„A Falco saját nevelésű játékosaként mindig is az volt a célom, hogy a klubbal bajnokságot nyerjek, és rangos nemzetközi kupákban szerepelhessek. 2019 erről szól, aminek nagyon örülök” – nyilatkozta az MTI-nek a válogatott kosaras. „Óriási eredmény a főtáblára kerülés Szombathelynek és az egész magyar kosárlabdának.”

A 24 éves hátvéd szerint a vasiak roppant erős csapatokkal fognak találkozni, amelyek a BL-ben nagyobb tapasztalattal rendelkeznek.

„Tanulni akarunk ezeken a mérkőzéseken, végig jó meccseket játszani és a végsőkig küzdeni” – tette hozzá Váradi Benedek.

A magyar bajnok a kvalifikáció második fordulójában kettős győzelemmel, 148–124-es összesítéssel búcsúztatta vasárnap a lett BK Ventspilst. Gasper Okorn vezetőedző együttese a második magyar csapat, amelyik a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott, ez először a Szolnoknak sikerült a 2016–2017-es idényben.

A Falco ellenfele a 32 csapatos főtáblán a spanyol Zaragoza, a török Besiktas, az olasz Brindisi, a francia Dijon, a litván Neptunas, a görög PAOK és a német Bonn lesz.