Férfi kosár BL: nagyot hajrázott, a végén mégis kikapott a Falco

GYŐRI FERENC (Zaragoza)GYŐRI FERENC (Zaragoza)
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 22:26
null
Végig kiélezett csatát vívott egymással a Zaragoza és a Szombathely (Fotó: FIBA)
A Szombathely egy ponttal, 70–69-re kikapott a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A Falco nagy hajrával az utolsó negyedben háromszor is fordított, ám az utolsó szó a Zaragozáé volt.

 

Nagyszerű pillanatok voltak. Egymás után Juvonte Reddic, Krivacsevics Márkó, DeVaughn Washington, Ron Curry és Quinton Hooker is betalált félpályáról a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerda délelőtti edzésén a Casademont Zaragoza csarnokában. Ebből persze még nem lehetett messzemenő következtetést levonni a játékosok dobóformájáról, de szórakoztatásból jelesre vizsgáztak.

„MINDEN ELISMERÉSEM A FALCÓNAK”
Robin Benzing, a Zaragoza erőcsatára: – Minden elismerésem a Falcónak, kiváló meccset tudhat maga mögött. Meg kell hagyni, hogy hihetetlenül keményen játszott, jobban pörgött nálunk. A végén volt némi szerencsénk, de jó munkát végeztünk a támadás során és vissza tudtuk tenni a labdát. Az utolsó lepattanó megmentette a mérkőzést, főként Nemanja Radovics, de mindenki más is nagy munkát végzett az ellenfél palánkja alatt. Nem lehetünk elégedettek azzal, ahogy teljesítettünk, nagyon jó meccset játszottunk a Barcelonával, de nem tudtuk továbbvinni a lendületet és nem használtuk ki az abból merített magabiztosságunkat. A Falco járatta a labdát, kihasználta az összes hibánkat, a mázlink, hogy temérdek üres dobást elrontottak a játékosai. Nagyon mélyre kell ásnunk, megnéznünk ezt a találkozót és tanulni belőle, mert a Bajnokok Ligájában nem játszhatunk még egyszer így, akkor nem lesz szerencsénk és veszíteni fogunk. Ugyanakkor büszke vagyok a csapatra, mert nagyon nehéz mérkőzést nyert meg valahogyan, ez egy jelentős lépés, tehát nem minden negatív. Fiatal az együttesünk, fontos tapasztalatot szereztek a nemzetközi porondon kevésbé tapasztalt játékosaink.
Perl Zoltán, a Falco hátvédje: – Természetesen kicsit szomorúak vagyunk, mert közel jártunk ahhoz, hogy legyőzzünk egy jó csapatot. Egész héten arra készültünk, hogy megakadályozzuk a Zaragozát a támadólepattanók megszerzésében, ám az utolsó pontjaikat éppen ezekből szerezték. A csapatunk a maximumot adta ki magából, apróságok döntöttek. Sokat tanulhatunk ebből a meccsből és építkezhetünk belőle!

A Bajnokok Ligája D-csoportjának harmadik körében esedékes spanyol rivális – amely vasárnap hazája bajnokságában az FC Barcelonát győzte le odahaza – edzője, Porfirio Fisac úgy döntött, pihenteti a korábbi Euroliga-győztes, spanyol válogatott Fran Vázquezt és nem dobta csatába a litvánok világbajnoki bronzérmes kitűnőségét, Renaldas Seibutist sem. Nem gondolnánk, hogy lebecsülte volna a riválist, de végig izgulnia kellett...

Hajrá, Falco” – hasított bele a több mint 10 000 néző befogadására képes Principe Felipe aréna légterébe egy éles hang, igazolva, hogy ezen az estén biztosan nem maradnak egyedül a szombathelyiek. Hogy ezért-e vagy sem, de a kezdés álomszerű volt, hamar ellépett 12–4-re a magyar bajnok. Lassan, egyáltalán nem könnyen rendezte sorait a házigazda, amely szembetűnően sok, 13 támadólepattanót szedett az első negyedben, ám nem igazán tudott élni plusz esélyeivel. Vendégvezetéssel zárult az első negyed, ám a nagyszünetre már a Zaragoza mehetett előnnyel (33–28). Továbbra is szorgalmasan gyűjtögették a lecsorgó labdákat, persze erre azért is nyílt lehetőségük, mert pocsékul dobtak a felek.

Nagyszerűen tartotta magát a Falco, a harmadik negyed derekán csupán egy pont volt a hátránya, ha nem is játszott tűpontosan, Váradi Benedek és társai küzdöttek a labdákért, igyekeztek csökkenteni az amúgy nem túl éles ellenfél légifölényét.

A záró periódus elején Benke Szilárd három sikeres büntetője után ismét a vasiak vezettek és nem túlzás leírni, hajtottak a győzelemért! A hajrában nagy nyomás alá helyezte a magyar együttest a Zaragoza, s megfordította az állást (66–65). Perl Zoltán csodálatos kosárral válaszolt, aztán jött Nemanja Radovicsé, de Perl ismét bravúros duplát szerzett (68–69). A montenegrói Radovics azonban nem hagyta annyiban, egy gyűrűről leperdülő labdát valahogy beimádkozott a kosárba, így alulmaradt a Falco.

Bátor és összeszedett játék, elismerésre méltó küzdeni tudás – ha nem is történt csoda, le a kalappal Gasper Okorn legénysége előtt!

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ, D-CSOPORT

CASADEMONT ZARAGOZA (spanyol)
FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 70–69 (14–16, 19–12, 20–20, 17–21)
Zaragoza, 6762
néző. V: Aunkrogers (lett), Yalman (török), Maciulis (litván)
ZARAGOZA: Alocén 9, Seeley 6, Brussino 2, RADOVICS 14, JUSTIZ 8. Csere: BENZING 14/6, Hlínason 12, García 2, Krejcí, Etxeguren 3/3. Edző: Porfirio Fisac
FALCO:
VÁRADI 5/3, PERL 15, BENKE 11/6, Filipovity 7/3, Reddic 12. Csere: Curry 6, Hooker 7/3, D. Washington 3, Lake 3, Bíró. Edző: Gasper Okorn
Az eredmény alakulása. 4. perc:
4–12. 6. p.: 10–12. 11. p.: 17–16. 15. p.: 23–23. 17. p.: 30–23. 19. p.: 30–28. 21. p.: 35–30. 23. p.: 41–34. 26. p.: 43–42. 30. p.: 53–47. 33. p.: 53–57. 36. p.: 61–61. 38. p.: 61–65. 39. p.: 66–65
MESTERMÉRLEG
Porfirio Fisac:
– Az utolsó negyedben a kulcsjátékosainknak köszönhetően meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Sokan sokat hibáztak a csapatunkból, négy meghatározó emberünk nem lépett pályára, a koncentráció hiányzott ezen a napon.
Gasper Okorn:
– Kicsit csalódott vagyok, hiszen egy ponttal veszítettük el a találkozót. Száz százalékot adtunk bele, de az egész pályás letámadás miatt néhány labdát eladtunk a végén és maradtak ki üres dobásaink is. Ennek ellenére megemelem a kalapom a csapatom előtt a küzdeni tudásáért, támadásban szépen járt a labda és megmutattuk, hogy képesek vagyunk magas szinten teljesíteni. Ugyan ötvenegy lepattanót szedett a Zaragoza, mi is majdnem negyvenet, noha az ellenfélnél nagyon magas játékosok vannak, ez nem rossz mutató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik