Férfi kosár BL: nagy kihívás előtt áll a Falco

GYŐRI FERENC (Zaragoza)GYŐRI FERENC (Zaragoza)
Vágólapra másolva!
2019.10.29. 16:58
null
Perl Zoltánék nagy kihívás előtt állnak (Fotó: Unger Tamás)
Ron Curry is pályára léphet szerdán a Falcóban, amely egy csapatként is remekül szuperáló, lendületben lévő spanyol riválist igyekszik megállítani.

 

Hét év után először fordul elő, hogy Gráczer György ügyvezető nem lesz jelen egy Falco-mérkőzésen! A klub első embere betegség miatt nem utazott el a csapattal a spanyol Casademont Zaragoza elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozóra, amelyre annyira korán indultak el a résztvevők, hogy más szemszögből későinek is titulálhatjuk. A gyülekező 3.40-re volt meghirdetve az Arena Savariához, ezúttal senkire sem kellett várni, mint a dijoni túra előtt, a menetrendet betartva, időben érkezett meg a küldöttség a bécsi reptérre.

RON CURRY, A FALCO IRÁNYÍTÓJA

Nem volt baj a rigai csapattal, de közelebb akartam kerülni a családomhoz, amely hamarosan gyarapszik majd egy fővel. Szerettem volna javítani a kényelmükön, ez jóval fontosabb a kosárlabdánál. Örülök, hogy visszatértem, a célom a Falcóval, hogy továbbjussunk a Bajnokok Ligája csoportunkból, biztos vagyok benne, hogy mindenki más is ezért hajt a csapatban. Próbálok ebben segíteni, ahogy tudok, de nem akarom túlvállalni magam, mert nélkülem is nagyon erős volt már a keret.

Ahol találkozott a győriekkel, akik a női Európa-kupában esedékes újabb meccsükre utaztak a szintén spanyolországi Salamancába – a játékosok közül a magyar válogatott Varga Zsófia váltott néhány mondatot a Falco stábtagjaival.

A szombathelyi gárdából többen eléggé álmoskásak voltak, ami teljesen érthető, nem úgy, mint Perl Zoltán, aki a hosszú „kirándulás” alatt szinte végig viccelődött, mosolygott, elemében volt, még az sem szegte kedvét, amikor a többórás Barcelona és Zaragoza közti buszút közébe iktatott megállásnál, Lleida városa mellett átható trágyaszag nyert teret a levegőben.

A Falco és a Zaragoza két kör után ugyanúgy áll a nyolcasban, egy győzelmet és egy vereséget számlálnak a felek. Hogy a magyar bajnoknak mennyire nehéz dolga lesz a spanyol nagyvárosban, azt bizonyítja, hogy a rivális előbb Isztambulban múlta felül a Besiktast, aztán vasárnap hazája bajnokságában az Euroliga egyik topfavoritjának, a Hanga Ádám nevével fémjelzett FC Barcelonának sem kegyelmezett – a Real Madrid mögött második az ACB-ligában!

Úton a Falco Zaragozába (Fotó: Győri Ferenc)
Úton a Falco Zaragozába (Fotó: Győri Ferenc)

Jó ritmusban van a Zaragoza és Európa talán legerősebb bajnokságának áll a dobogóján – beszélt az ellenfélről Gasper Okorn, a Falco szlovén edzője. – Természetesen a favoritja a szerdai mérkőzésnek, de a nemzetközi porond kicsit más mint a hazai színtér. A Barcelona elleni találkozó hihetetlen érzelmeket váltott ki mindenkiből, a játékosok száz százalékot adtak ki magukból. A Zaragozának nincs egy kiemelhető nagy sztárja, talán D. J. Seeley több labdát kap az átlagnál, ám tényleg igazi csapatnak tűnik, jelenleg jobban, mint a többi ellenfelünk a Bajnokok Ligájában. Tizenkét játékost forgat az edző és akár azt is megteheti, hogy négy két méter feletti kosarast küldjön fel a pályára.”

Ezzel összefüggésben a lepattanózás a spanyol együttes erőssége, gyakran jut második, sőt, akár harmadik esélyhez is támadásban. Nagy kihívás előtt áll tehát a Falco, amely erősödött a napokban, a szintén BL-résztvevő lett Rigánál felbontotta szerződését az amerikai irányító, Ron Curry és az előző teljes idény után visszatért Szombathelyre. Zaragozában már lehetőséget is kap, jelenléte egyrészt növeli a rotációs lehetőségeket, másrészt gyorsabb ritmust adhat a csapatnak.

OKTÓBER 30., SZERDA

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ, D-CSOPORT
20.30:
Zaragoza (spanyol)–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik