Férfi kosár BL: hat ponttal nyert a selejtező első meccsén a Falco

Vágólapra másolva!
2019.09.26. 19:52
Volt esélye, hogy nagyobb előnyt harcoljon ki a visszavágóra, ám végül csak hat ponttal (75–69) győzött hazai pályán a Falco a lett Ventspils ellen.
A KÉPRE KATTINTVA FOTÓGALÉRIA NYÍLIK MEG! (FOTÓK: UNGER TAMÁS)
A KÉPRE KATTINTVA FOTÓGALÉRIA NYÍLIK MEG! (FOTÓK: UNGER TAMÁS)

 

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–BK Ventspils 75–69 (16–15, 23–15, 18–15, 18–24)
Szombathely, 2300 néző. Vezette: Glisics (szerb), Sahin (olasz), Hruska (cseh)
Falco: Váradi 1, PERL 22/3, Filipovity 1, Washington 3/3, REDDIC 17. Csere: HOOKER 13, BENKE 10/6, Lake 4, Kivacevic 4. Edző: Gasper Okorn
Ventspils: WASHPUN 21/3, Vitols 4, Luther 8/6, Berzins 2, CAVARS 4. Csere: Zakis 4, Kaufmanis 7/3, Tate 2, Jaunzems 4, GULBIS 13/3, Kilps. Edző: Arturs Visockis-Rubenis
Az eredmény alakulása. 3. perc: 5-2. 6. p.: 11-11. 13. p.: 22-20. 17. p.: 30-28. 20. p.: 39-30. 22. p.: 47-32. 27. p.: 53-41. 30. p.: 57-45. 32. p.: 57-51. 34. p.: 66-56. 38. perc: 69-65
MESTERMÉRLEG
Gasper Okorn:
– Egyáltalán nem vagyok elégedett a játékunkkal. Sokat kapkodtunk, sokszor fejetlenül futkostunk a pályán. A párharc még teljesen nyílt. A visszavágó nulla nulláról kezdődik – idegenben is győzelemre kell törnünk!
Arturs Visockis-Rubenis: – Jó csapat ellen játszottunk jó meccset. Az első félidőben nem tetszett a teljesítményünk, a másodikban már jobban, pontosabban kosárlabdáztunk. Ez a párharc nyolcvan perc alatt dől el – otthon kell kivívnunk a továbbjutást.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szurkolói ezúttal sem jöttek üres kézzel a csapat hazai Bajnokok Ligája mérkőzésére. Az Oradea ellen múlt héten a nemzeti színeinkben pompázó kartonpapír-összeállítást prezentáltak, ezúttal sárga és fekete lapokat emeltek fel, mindezt kis sárga lufikkal támogatták meg – aztán a feldobás előtt elénekelték Himnuszunkat. Némileg meglepő volt, hogy ezúttal sem telt meg az Arena Savaria, noha a tét nagy volt, ha továbbjut a szombathelyi csapat, a harmadik számú európai sorozat főtábláján folytathatja, ahol minimum 14 összecsapás és rangosabbnál rangosabb riválisok várnak rá.

Az amerikai centerrel, Juvonte Reddickel kezdetben nem tudtak mit kezdeni a lettek, a Falco első kilenc pontját a robusztus tengerentúli kosaras szerezte. A Ventspils azonban eközben 11 egységig jutott és vezetett, játékosai nagyon bátran vállalkoztak a kinti dobásokra, a hatékonyságuk viszont hagyott maga mögött kívánnivalót.

Az újonc amerikai magasember, De'Quon Lake két zsákolással is észrevétette magát az első negyedben, a második kissé nyersre sikeredett, de annyi baj legyen, ugyanúgy kettő pontot ért, mint az első, amit DeVaughn Washington szép meglátása után húzott be.

Lehetett tartani attól, hogy a nemzetközi porondot alaposan ismerő Ventspils erősebb gárda a nagyváradiaknál, de bízhattunk abban, hogy a Falco is jobban játszik majd, mint az idény első két mérkőzésén, hiszen folyamatosan épül a csapata, ráadásul tíz olyan játékos is van a keretében, akik közül adott esetben bárki képes lehet lendíteni a szekerén. És abban is reménykedhettünk, hogy a Ventspils még kissé rozsdás, hiszen ez volt az első hivatalos mérkőzése az évad során.

A nagyszünet előtti perceket rendesen megnyomta a házigazda és elhúzott 39–30-ra, ami biztos alapot jelentett a térfélcsere utáni időszakra.

Amit ragyogóan kezdtek a hazaiak, Benke Szilárd vezérletével 47–32-es, 15 pontos előnyre tettek szert, de padlóra küldeni nem sikerült a Ventspilst, mert a Falco játékába is sok hiba csúszott. Amire nagyon nagy szükség volt, az Benke hárompontosa a harmadik negyed végét jelző dudaszó pillanatában, miután Perl Zoltán végigszáguldott a pályán és kiosztotta neki a labdát (57–45).

Az utolsó tíz percben beindult a versenyfutás a különbség növeléséért vagy lefaragásáért. Hat nullával indította az etapot a lett gárda, Perl törte meg a jeget szokásos kígyózása után dobott kosarával. A magyar válogatott hátvéd nagyon összekapta magát, ő érte el elsőként a húsz pontot a mezőnyből.

Csak küszködtek a felek, noha kicsivel nagyobb koncentrációval talán meg lehetett volna törni a letteket (az amerikai Wes Washpunt éppen nem, remekül terelgette a labdát és szórta a kosarakat), de mivel ez egyáltalán nem jött össze, a továbbjutás kérdése nyílt maradt.

A hajrá így is jól alakult, Perl büntetői és Quinton Hooker balkezes ziccere után 75–65-re vezetett a Falco – nagy kár, hogy az utolsó két „lövés” a riválisé volt, felzárkózott hat pontra a vendégcsapat, így nem várja rossz helyzetből a vasárnap esti visszavágót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik