Férfi kosár BL: a vasi tüske után a PAOK ellen javítana a Falco

FAZEKAS ZOLTÁN (Szaloniki)FAZEKAS ZOLTÁN (Szaloniki)
Vágólapra másolva!
2019.12.16. 19:46
null
Quinton Hooker szerint nem esélytelen a Falco a PAOK otthonában (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A csoport utolsó helyén álló PAOK ellen szeretné végre megszerezni első idegenbeli győzelmét a Falco, amelyet látszólag nem viselt meg a vasi klasszikuson elszenvedett vereség.

A Szombathely–Bécs–Szaloniki útvonalon szinte nem is került szóba a Falco szombati veresége – ellenben több vicces és érdekes sztorit hallhattunk a csapat otthonául szolgáló Arena Savariában vasárnap megrendezett koncert bombariadó miatti félbeszakadása kapcsán. A Bajnokok Ligája 9. fordulójában a PAOK otthonába látogató Falco stábja hajmeresztő sztorikat mesélt a bombariadó miatt félbeszakadt rendezvény után történtekről, miközben a gárda első bajnoki veresége csak szőrmentén került terítékre. Persze ennek oka leginkább abban keresendő, hogy a magyar bajnok elvesztette hazai veretlenségét, miután a vasi klasszikuson 83–70-re alulmaradt Körmenden, így egymást követő tíz NB I-es győzelme után kapitulált a megyei rivális csarnokában.

„Fantasztikus volt a hangulat, de mi rosszul játszottunk – emlékezett vissza élete első Körmend–Falco meccsére Quinton Hooker, a szombathelyiek amerikai irányítója. – Sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtottunk maradandót, de ez nem kisebbíti a jól játszó hazaiak érdemeit. A védekezésünk pocsék volt, az egész szezonban nem kaptunk egy félidő alatt ötven pontot, még a BL-ben sem… Szeretnénk mielőbb javítani, erre jó esélyünk lehet a PAOK ellen, de csak ha koncentráltan játszunk, ahogy eddig a Bajnokok Ligájában többnyire sikerült is.”

A csapat hangulatán nem érződött, hogy rangadót vesztett, még akkor sem lett senki ideges, amikor kiderült, a Bécsből Szalonikibe induló járat csaknem félórás késéssel indul. A megérkezés derűs volt a naplemente, a helyi 15 Celsius fok, no meg a buszból látható tenger festői képe miatt is, de a késői finom ebéd is feldobta Benke Szilárdékat.

„Valahogy fejben nem voltunk ott Körmenden annyira, amennyire kell egy ilyen rangadón – mondta a válogatott bedobó. – Kicsit fáradtak voltunk mentálisan, emiatt állandóan késtünk a védekezésben, támadásban pedig nem volt ritmusunk. De szerintem jókor jött ez a vereség, mert ha a győzelmi sorozatunk mondjuk még egy-két hónappal hosszabbra nyúlik, akkor biztos nőtt volna a nyomás is rajtunk.”

Gasper Okorn vezetőedzőt is lenyűgözte a több mint nyolcezer néző befogadására alkalmas Sport Aréna, ahol többek között 2000-ben Euroliga négyes döntőt is rendeztek – , ám így is szigorú hangulatban, időnként ordítva vezényelte le a Falco hétfő esti edzését.

„Kikaptunk, mert rosszul védekeztünk és a Körmend ránk tudta erőltetni a saját játékát. Mindig minden meccset nem lehet megnyerni, így is előnnyel vezetjük a bajnokságot. Kedden vissza kell találnunk ahhoz a játékhoz, amivel egy héttel ezelőtt a Dijont is legyőztük. Jó lenne megszerezni az első idegenbeli győzelmünket, de ez nem lesz könnyű” – mondta Okorn.

A PAOK három győzelemmel és öt vereséggel utolsó a csoportban, de csak egy ponttal szerzett kevesebbet, mint a Falco, és hazai pályán már elkapta a Brindisit és a Zaragozát is, idegenben pedig legyőzte a Bonnt december elején. A korábbi Koracs- és Kupagyőztesek Európa-kupája-győztes klub novemberben menesztette Kosztasz Flevarakisz edzőt (aki aztán Sopronban kötött ki) a gyenge szereplés miatt, így jelenleg az egyesület korábbi játékosa, Kosztasz Haralampidisz irányítja a fekete-fehéreket.

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
9. FORDULÓ
D-CSOPORT
18.00:
PAOK (görög)–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik