Férfi kosár BL: a Falco áttört a káoszon Isztambulban

BOBORY BALÁZS (ISZTAMBUL)BOBORY BALÁZS (ISZTAMBUL)
Vágólapra másolva!
2019.11.12. 12:48
null
Falco-edzés, utolsó simítások Isztambulban (Fotó: Bobory Balázs)
Magyar idő szerint kedd este 18 órakor kezdi következő Bajnokok Ligája-mérkőzését, szám szerint az ötödiket a csoportjában, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata, amely a Besiktas otthonában lép parkettre.

 

Mindenki akkor reggelizett kedden, amikor akart – persze a szálloda szabályainak megfelelően reggel 7 és 10 óra között.

Nem is szállingóztak túl korán a változatos svédasztalhoz a Falco játékosai, akiknek utazása hétfőn messze nem volt problémamentes, hiszen egy baleset miatt lekésték délelőtti gépüket, és csak este érkeztek meg Törökországba, így nem csoda, hogy minél tovább pihenni szerettek volna.

A felfrissüléshez a kedd délelőtti edzésnek is hozzá kellett járulnia, és a szállodától a körülbelül két kilométerre fekvő sportcsarnokig tartó út legalább arra jó volt, hogy a delegációt egy kicsit felvidítsa.

Azzal nagyjából mindenki tisztában volt, hogy az isztambuli közlekedés igazi káoszhoz hasonlít, de azon mindenki jót mosolygott, hogy mennyire semmibe veszik az itteni autósok a megkülönböztető jelzéssel haladó rendőrautót és a mögötte vonuló buszt. Arról szó sem lehetett, hogy bárki félrehúzódjon, sőt a piros lámpáknál még jobbról előzve álltak be a villogó jármű elé. Szegény rendőrök akkor tudtak valamennyire hatékonyak lenni, ha kezüket az ablakon kidugva a mutatóujjukkal fenyegettek. Persze ők sem voltak a helyzet magaslatán, a Besiktas városrész lakótelepén található csarnokhoz vezető utat nem nagyon ismerhették, egy ízben egyirányú utcába vezették a csapat buszát, ahonnan hosszas manőverezés után sikerült kitolatni.

S bár az edzés jó hangulatban telt, munka közben már szó sem lehetett nevetgélésről. Gasper Okorn, a Falco mestere semmi ördöngösséget nem talált ki a gyakorlásra, Váradi Benedekéknek szinte csak dobniuk kellett, kitapasztalni a gyűrűt, a parkettet, a csarnok adottságait, csupána tréning utolsó öt percében zajlott némi taktikai eligazítás – no meg persze előtte és utána a videózás során.

„Ahhoz képest, hogy öreg a létesítmény, tetszik – mondta az edzés után Filipovity Márkó, a Falco magasbedobója. – Biztos nagyon jó hangulat lehet, ha tele van, bár nem hiszem, hogy a mi meccsünkön ki kell rakni a megtelt táblát, a korábbi meccseken, amelyeket a videókon láttunk, csak fél ház volt. Jó csapat a Besiktas, amely nem kezdte jól az évadot, ellenünk biztosan bizonyítani akarnak. Van néhány játékosuk, akit ki kell vennünk – ha sikerül, lehet esélyünk. Biztos, hogy kemény meccs lesz!”

Ebben nincs is vita, de ha azt nézzük, hogy két hete a Falco majdnem elkapta Spanyolországban a Zaragozát, akkor most sem kell megijedni a kezdés előtt.

BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT
5. forduló. Kedd:
Besiktas Sompo Sigorta (török)–FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY, 18. PAOK (görög)–Happy Casa Brindisi (olasz), 18. Telekom Baskets Bonn (német)–Neptunas Klaipeda (litván), 20. Casademont Zaragoza (spanyol)–JDA Dijon (francia), 20.30

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dijon 4 4 352–298 8
2. Klaipeda 4 3 1 341–305 7
3. Bonn 4 2 2 305–320 6
4. Zaragoza 4 2 2 288–318 6
5. FALCO 4 2 2 304–282 6
6. Brindisi 4 2 2 310–323 6
7. Besiktas 4 1 3 296–304 5
8. PAOK 4 4 274–320 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik