Férfi kosár BL: 19 pontos dijoni vereséggel rajtolt a Falco

GYŐRI FERENC (Dijon)GYŐRI FERENC (Dijon)
Vágólapra másolva!
2019.10.16. 21:48
null
A Falco ízelítőt kapott Dijonban (Fotó: fiba.com)
Vereséggel rajtol a Falco a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájában, a D-csoport 1. fordulójában a francia Dijon otthon 87–68-ra legyőzte a magyar aranyérmest.



A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az egyetlen csapat a Bajnokok Ligája csoportkörében, amely két selejtezőkört is abszolvált, hogy eljusson a legjobb 32 közé. Rászolgált tehát, hogy elutazhasson először is Dijonba (akár hiszik, akár nem, mustárt gyakorlatilag a város bármelyik pontján lehet kapni, bármilyen kiszerelésben és ízvilággal), a rendkívül ütőképes francia gárda otthonába, melynek arénájában az egyik hosszanti oldalon lezárták a felső szektorokat – nem számítottak telt házra a nagyjából 5000 férőhelyes csarnokban, mint kiderült, nem véletlenül...

A vasiak játékosai az egész túra során felszabadultak és vidámak voltak, de miért is szomorkodtak volna? A BL nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassák tehetségüket, a légiósok esetében egy jövendőbeli kecsegtető szerződés lebeghet a szemek előtt, de ez igaz lehet akár a fiatal magyar válogatott kosárlabdázókra is.

A Dijon a vasárnapi, Lyon elleni francia bajnoki rangadóhoz képest egészen más kezdő ötössel állt fel, csupán az alacsony amerikai irányító, David Holston jelentette a közös halmazt. Ez azonban semmit sem rontott a nagyon jól kezdő házigazda hatékonyságán, hamar ellépett 14–3-ra. A mieinknél különösen Quinton Hooker nem találta magát, labdákat szórt el és sportszerűtlen hibát érően szabálytalankodott Holstonnal szemben. Az első félidőben 0–3 után folyamatosan a Dijon járt előrébb, amelyet lelkesen támogatott a vérmes szurkolók helyett inkább egy tisztes nyugdíjasklubra emlékeztető tábora. A Falcóban Filipovity Márkó és az amerikai Juvonte Reddic nem kapott érdemi segítséget a társaktól, ketten együtt a nagyszünetig a csapat által szerzett 34 pontból 29-et jegyeztek.

A harmadik negyed derekán teljesen megrekedt a Falco lendülete, 17 ponttal is elhúztak a franciák, majd a negyedik tíz perc elején már hússzal (68–48), a szlovén edző, Gasper Okorn idegesen időt is kért. A végén gyakorlatilag gálázott (halmozta a zsákolásokat) a magyar együttesnél sokkal magasabban jegyzett rivális, ízelítőt adott, milyen erejű az az alakulat, amelyik egy euroligás gárdát szorongat hazája élvonalában. Ha maradt is hiányérzet a befejezés pillanataiban, csüggedni felesleges, kedden jön a javítási lehetőség Szombathelyen a görög PAOK ellen, amely szintén elveszítette az első fordulós találkozóját.

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT
1. FORDULÓ
JDA DIJON (francia)–FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 87–68 (22–17, 20–17, 21–14, 24–20)
Dijon, 1650
néző. V: Liszka (lengyel), Vojinovics (montenegrói), Maciulaitis (litván)
DIJON: HOLSTON 6/3, SULAIMON 23/9, Ulmer 4, LOUM 12/6, Chassang 8. Csere: Julien 2, Leloup 7/3, SOLOMON 17, Young 8, Radnic. Edző: Laurent Legname
FALCO: Hooker 10/3, Benke 1, FILIPOVITY 22/18, Washington, REDDIC 22. Csere: Perl 6, Váradi 2, Bíró, Lake 5, Krivacsevics. Edző: Gasper Okorn
Az eredmény alakulása. 4. perc: 14–3. 6. p.: 14–10. 9. p.: 19–17. 15. p.: 27–18. 16. p.: 33–21. 18. p.: 35–27. 23. p.: 49–38. 26. p.: 57–40. 32. p.: 68–48. 34. p.: 77–53. 36. p.: 81–55. 40. p.: 85–68
MESTERMÉRLEG
Laurent Legname:
– Jó érzés, hogy megszereztük az első győzelmünket a sorozatban. Sosem lehet tudni, mit hoz egy találkozó, amelyre csak két napot tudtunk készülni, miközben az ellenfél már négy mérkőzést is lejátszott a Bajnokok Ligájában, tehát lendületben volt. Koncentráltunk a saját játékunkra és ez kifizetődött ezen a napon. Negyven percen keresztül oda kellett figyelnünk, mert veszélyes csapat a Falco.
Gasper Okorn: – Nem is kérdés, megérdemelt győzelmet aratott a Dijon. Tudtuk a meccs előtt, mire számíthatunk, mégis sok labdát adtunk el, amelyek után könnyű kosarakat szerzett az ellenfél és eldöntötte a találkozót. A nagyszünetben beszéltünk a hibáinkról és próbáltunk változtatni, ám semmi sem történt. Harmincegy pontot kaptunk gyors indításból, míg mi csupán hatot szereztünk, ez volt a legnagyobb gondunk, de egyébként sem vagyok elégedett a teljesítményünkkel, tudunk ennél jobban is játszani.



TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Telekom Baskets Bonn (német)–Casademont Zaragoza (spanyol) 85–71
KEDDEN
Neptunas Klaipeda (litván)–Happy Casa Brindisi (olasz) 81–71
PAOK (görög)–Besiktas Sompo Sigorta (török) 60–69

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik