Férfi kosár: a válogatott légiós a Bundesligába vágyik

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 13:35
null
Pongó Marcell hazatért (Fotó: Földi Imre)
A koronavírus-járvány miatt hazatért német klubjától, a másodosztályú Nürnbergtől a válogatott Pongó Marcell, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, nagykövete, és most Baján, családja körében várja a további fejleményeket.

„Teljesen hazacuccoltam, mindent elhoztam. Vegyes érzésekkel indultam el, mert akkor még nem tudtam, hogy vége van-e szezonunknak, vagy sem. Azóta kiderült, hogy vége, meghozták a döntést, befejeződött a másodosztály... Megmondom őszintén, a múlt héten még nem igazán érzékeltünk semmit Nürnbergben (a járványból). Most kezdtek bezárni mindent, becsukott az a konditerem is, ahová jártunk, az iskolák sem működnek már. Sőt, a határokat is lezárták, úgyhogy épp jókor jöttem haza″ – mondta a Rátgéber Kosárlabda Akadémia honlapján megjelent interjúban Pongó Marcell, aki alighanem szerencsésebb idényben reménykedett: jól kezdte a bajnokságot, aztán egy sérülés miatt műteni kellett a lábát, három hónapot kihagyni kényszerült, csupán néhány hete térhetett vissza.

Csapatával a playoffot érő nyolcadik helyen végzett, playoff viszont nem lesz – így az idény 12 bajnokija mellett leginkább a magyar válogatottal a közelmúltban megnyert Eb-selejtezők maradnak meg szép emléknek.

Szerződése áprilisban lejár a Nürnbergnél, de Pongó szeretne Németországban maradni.

„Az elsődleges cél továbbra is Németország, ott lenne jó egy élvonalbeli csapatba kerülni. Ott vagyok már öt éve, ismernek, és úgy érzem, én is kész vagyok már a Bundesligára” – mondta a kosaras, aki a járvány idején jobb híján a bajai udvarukban lévő kosárpalánk felavatására készül a testvéreivel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik