Férfi kosár: a Barca ráadásban verte meg Hanga volt csapatát

KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2019.09.30. 14:00
null
Hanga Ádám hasznosan játszott korábbi csapata ellen (Fotó: AFP, archív)
A spanyol élvonalbeli kosárlabda-bajnokság (ACB Liga) 2. fordulójában Hanga Ádám együttese, a Barcelona hazai pályán ráadásban 95–87-re legyőzte a magyar játékos korábbi csapatát, a Baskoniát.

 

SPANYOL KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG
ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ

FC Barcelona (2–0)–KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz (1–1) 95–87 h. u.

A Barcelona két nappal az Obradoiro elleni győztes szezonrajt után Hanga Ádám korábbi csapatát, a szintén Euroliga-résztvevő Baskoniát fogadta egy hamisítatlan rangadó keretein belül. Válogatottunk kiválósága ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet, és alaposan meg is hálálta a bizalmat, hiszen vezetésével villámrajtot vett a Barca, Hanga hatodik gólpassza után már 24–10-re vezettek a katalánok a hetedik percben. Pesics mester lecserélte Ádámot, ezzel egyidejűleg pedig eltűnt a Barca nagy előnye, a Baskonia Shengelia vezérletével egy 11–0-s rohammal zárkózott, majd a nagyszünetre már döntetlen állással (42–42) vonultak a csapatok.

Shields és Garino is felzárkózott Shengelia mellé a baszkoknál, a Barcában pedig szinte csak Miroticban és Daviesben volt pont, így állandósult a vendégek vezetése. A hajrá előtt, 63–71-nél érezhetően bajban voltak a gránátvörös-kékek, ám Delaney a számukra legjobbkor emelt be két triplát, így 73 pontnál hirtelen ismét egyenlő volt az állás. A Baskoniában Shengelia és Garino szíve továbbra is a helyén volt, az utolsó percben, 77–80-nál aztán Hanga egy jó büntetője és Higgins duplája az egyenlítést jelentette, és mivel az amerikai nem tudta megnyerni a meccset utolsó dobásával, így jöhetett a hosszabbítás. Delaney kosarával az első félidő után újra vezetett a Barca, ezt pedig már nem is adták ki a kezükből, Davies második triplája (!!!) biztosította be a katalánok izgalmas meccsen aratott sikerét.

Hanga Ádámtehát kezdőként roppant hasznosan játszott, 28 perc alatt 6 pontig (5/2 dupla, 1/0 tripla, 3/2 büntető) jutott, kiosztott 7 gólpasszt, leszedett 7 lepattanót, volt 1-1 blokkja és eladott labdája, valamint beütött 4 és kiharcolt 3 faultot, ami 14 VAL-t eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói:Davies 24/6, Mirotic 22/6, Delaney 14/6, Higgins 10
A Baskonia legjobb dobói:Shengelia 16/6, Garino 14/12, Shields, Fall, 12-12, Janning 11/9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik