Férfi kosár: megegyezett a Barca Hanga átigazolásáról – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 09:07
null
Hanga Ádám (jobbra) Barcelonába tart (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóértesülés szerint létrejött a megállapodás a Barcelona és Hanga Ádám klubja, a Baskonia között, így a magyar válogatott kosárlabdázó 500 ezer euróért a katalánokhoz szerződhet. A Baskonia állítólag már megtalálta Hanga utódját: a 2016-ban a Cleveland Cavaliersszel az NBA-ben bajnoki címet szerző Jordan McRae Spanyolországba igazol.

 

Az As hétfő esti cikkében azt írja, Hanga Ádám gyakorlatilag már a Barcelona játékosa. A katalán klub hosszas alkudozás után 500 ezer eurót fizet a 28 esztendős kosarasért. A Baskonia elsőre 1.5 millió eurót kért Hangáért, de a Barca 175 ezer eurót ajánlott. Hanga klubja engedett, előbb 900, majd 600 ezer euróra vitte le a vételárat, míg a gránátvörös-kékek 300 ezer euróval „válaszoltak”. A felek végül félmillió euróban állapodtak meg.

Hanga a Barcelonánál három év alatt 7.5 millió eurót keres majd. Mint ismert, a magyar válogatott bedobó korábban már megállapodott a Barcával, ám a Baskonia megadta ugyanazt a szerződést neki, amit a Barcelona kínált, azaz gyakorlatilag magához láncolta a 2011-ben a San Antonio Spurs által draftolt kosarast. Hanga később tartozás miatt feljelentette a Baskoniát.

A Baskonia állítólag már meg is találta Hanga utódját. A 26 éves Jordan McRae egy szezon alatt 700 ezer dollárt kereshet a vitoriai klubnál – írja a Marca. Az amerikai kosarast 2014-ben a San Antonio Spurs draftolta, de az NBA-ben a Phoenix Sunsban mutatkozott be, majd 2016 februárjában a Cleveland Cavaliershez szerződött, amellyel bajnoki gyűrűt szerzett. McRae 59 mérkőzésen játszott az észak-amerikai profi ligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik