Éledező Pacers: George nélkül, ráadásban verték az OKC-t

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.11.21. 09:47
null
Westbrook parádés játéka is kevésnek bizonyult (Fotó: Action Images)
Paul George nélkül is megverte az OKC-t az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában a Pacers, a keleti gárda Jeff Teague remek játékának köszönhetően hosszabbításban győzte le Russell Westbrookékat. A Knicks Carmelo Anthony vezérletével legyűrte az Atlantát, három vesztes mérkőzés után győzött újra a Portland, a Chicago Jimmy Butler negyven pontjával tudott nyerni Los Angelesben, a Sacramento pedig parázs mérkőzésen múlta felül a Torontót.




New York Knicks–Atlanta Hawks 104–94

Anthony extrája kellett a Knicksnek.
A Washington elleni vereség után ismét volt egy elbeszélgetés a New Yorknál és bár nem biztos, hogy ezért, de most sokkal keményebben védekeztek az eddigiekhez képest. Ehhez hozzájárult a Hawks gyenge játéka is, de a Noah-t betegség miatt nélkülöző hazaiak így is csak a harmadik negyedben, egy 12–0-s futással tudtak meglépni – Carmelo Anthony (31 pont, 12/22 mezőnyből) jó pár nehéz dobást elsüllyesztett, az ő nagy játékaival volt jobb csapata az Atlantánál. A kiscsatár ezzel beállította szezoncsúcsát, mellette dupla-duplázott Porzingis, sőt, a Noah helyén játszó Quinn is dicsérhető – érdekesség, hogy Marshall Plumlee vonattal, taxival, majd gyalog rohant, hogy odaérjen kezdésre és bemutatkozhasson az NBA-ben, ugyanis nem sokkal a meccs előtt hívták, hogy ma nem a D-Ligában játszik...

Enervált volt az Atlanta. Gyengén és néha erőtlenül kosárlabdázott a Hawks, sokat hibáztak Millsapék, ráadásul külön kiemelhető a 0/8-at dobó Dennis Schröder, akit a negyedik negyedben pályára sem küldött Budenholzer. Ez sem segített, a vendégek nem tudták ledolgozni a harmadik játékrészben beszedett hátrányukat, így sorozatban második vereségüket szenvedték el – szerda hajnalban a New Orleanst fogadják majd.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 31/12, Porzingis 19/3, Rose 14, Lee 14/6
A Hawks legjobb dobói: Millsap 19/6, Howard 18, Korver 17/6

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 109–129

Kellett már ez a siker a Portlandnek.
Sorozatban három vereség után tudott újra nyerni a Blazers, de ez sem jött könnyen, a Nets is termelte a pontokat és tartotta a lépést az első félidőben. A harmadik negyedben még egy fokozattal feljebb kapcsolt CJ McCollum, ebben a játékrészben betermelt négy triplát és vezérletével tizenöt pontra nőtt a vendégek előnye, majd szintén az ő kosarai után járt ez már húsz felett is a negyedik negyed elején. Itt eldőlt a meccs, a 33 pontos McCollum és a rengeteg nagy passzt adó, a játék alapját képező Plumlee vezérletével hozta a találkozót a Portland, ráadásul Evan Turner is magára talált – szerda hajnalban, a Knicks ellen kiderül, hogy ez csak egyszeri fellángolás volt-e.

Megint a harmadik negyed. Brook Lopez arról beszélt a találkozó után, hogy a nagyszünetekből nem tudnak jól kijönni és a harmadik negyedekben rendszeresen engednek egy-egy futást az ellenfélnek – ez ezúttal is így történt, ami jelentősen befolyásolta a meccs kimenetelét. A hazaiak ezúttal is próbáltak gyorsan játszani, úgy dobtak 109 pontot, hogy 40 százalék alatt maradtak mezőnyből és csak 28,6%-kal tripláztak, míg a Portland 57.6 százalékkal célzott és kintről is hatékony volt – a nagy tempó most a vendégeknek kedvezett.

A Nets legjobb dobói:
Lopez 21/6, Booker 16/6, Bogdanovic 15/3
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 33/18, Turner 19, Lillard 18

Oklahoma City Thunder – Indiana Pacers 111–115 – hosszabbítás után

Teague átvette a vezér szerepét. Paul George ezúttal sem tudott pályára lépni a vendégeknél, ám így is kulturált, higgadt, pontos játékot mutatott be a Pacers – köszönhetően elsősorban Jeff Teague-nek. Az irányító 31 pontjával beállította szezoncsúcsát, hat labdaszerzésével a karriercsúcsát, ő szerezte csapata utolsó két pontját a rendes játékidőben, majd a 12–8-ra megnyert hosszabbításban is egymaga berámolt nyolc egységet – hátára vette az Indianát. Mellette azért a többiek is tették a dolgukat, Turner, Young és Robinson is jól játszott, így bár a negyedik negyed végére elfogyott a korábbi előny, a ráadásban be tudták húzni a kissé váratlan idegenbeli sikert.

Good Russ és Bad Russ még mindig létezik. Az OKC irányítója eléggé túlpörgött ezen a mérkőzésen, pozitívum a tripla-duplája és az, hogy 2.4 másodperccel a rendes játékidő előtt ő mentett hosszabbításra egy triplával, mégsem lehet magával teljesen elégedett. 31 pontját 13/34-es mezőnymutatóval hozta össze, 15 gólpasszára jutott hét eladott labda, védekezésben sokat rontott és a hosszabbításban sem villogott, ráadásul az első néhány támadásnál gyakorlatilag ki sem került a kezéből a labda. Az elmúlt két meccsen jól nézett ki a társaság, ezúttal viszont ismét nem – most egy hárommeccses idegenbeli túra következik számukra.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 31/6, Kanter 16/3, Oladipo 14/6
A Pacers legjobb dobói: Teague 30/9, Young 20/6, Robinson 16/6

Sacramento Kings–Toronto Raptors 102–99

Casey kiakadt. Elég hullámzó volt a találkozó, 97-97 után a Kings tudott meglépni, de két másodperccel a vége előtt adódott még egy lehetősége a Raptorsnak – Ross be is dobta a nagyon nehéz triplát a legvégén, ám ezt a videózás után mégis elvették, így győzött a Sacramento. A vendégek mestere, Dwane Casey magából kikelve rohant a játékvezetőkhöz, hiszen elsőre megadták a kosarat és már készültek a hosszabbításra... Összességében a Raptors legnagyobb gondja az volt, hogy a liga jelenlegi pontkirálya, DeMar DeRozan megállt 12 pontnál (idén először játszott gyengén), ráadásul a fordulás után már csak három egységet tudott hozzátenni – hiába játszott jól Lowry és Valanciunas, ezt a többiek nem tudták ellensúlyozni.

Gay volt a Kings legjobbja. A kiscsatár egyrészt 23 ponttal csapata legeredményesebb játékosaként zárt, másrészt a mérkőzés nagy részében ő védekezett DeRozan ellen, méghozzá egészen kiválóan. Hozzá kell tenni, hogy mindent megtett a siker érdekében, egyszer még ellenfele cipőjét is kidobta a nézőtérre, de végül eredményes estét zárt – ő szerezte a Kings utolsó pontját és a hazaiak még azt is elbírták, hogy Cousinst jelentősen lefogják Valanciunasék.

A Kings legjobb dobói: Gay 23/3, Cousins 19/9, Collison 15/3
A Raptors legjobb dobói: Lowry 25/6, Valanciunas 23, Carroll 17/9

Denver Nuggets–Utah Jazz 105–91

Végig vezetett a Denver. Egyetlen egyszer, 2–0-nál járt előrébb a Jazz, de már az első negyed végére megvolt a közte tíz a Nuggets javára – végig kézben tartották a meccset a hazaiak. Az iszonyatos büntetőzés (13/30) miatt azonban lezárni nem tudták a meccset Gallinariék, így a negyedik negyedben egymaga 18 pontot szóró Jamal Murray-re is szükség volt a sikerhez – összességében a győzelmük azért nem forgott veszélyben. A jó játék, a győzelem és az újonc Murray remeklése mellett külön öröm a Denver számára, hogy visszatért és 19 percet játszott is Will Barton, aki rögtön az első kísérletéből bevágott egy triplát...

Megoldás nélkül. Újabb back-to-backet vívott az egyébként is erősen tartalékos Jazz, ez pedig látszott a csapaton, főleg a meccs elején – 5/22-vel nyitottak mezőnyből és a második negyedben már 19 pontos hátrányban voltak. Gordon Hayward vezérletével igyekeztek visszakapaszkodni, de a Nuggets a rengeteg kihagyott büntető ellenére tartotta az előnyét, így a vendégek zsinórban negyedik vereségüket is elszenvedték – egyelőre nincs megoldásuk a hiányzó alapemberek pótlására.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 18/9, Chandler 17/6, Nurkic 16
A Jazz legjobb dobói: Hayward 25/6, Exum 10, Hood 10, J. Johnson 10/3

Los Angeles Lakers–Chicago Bulls 110–118

Jimmy Butlerre nem volt ellenszer. Dwyane Wade pihent a back-to-back miatt, de a Bulls swingmanjét ezen az estén semmi nem érdekelte – egymaga intézte csapata támadójátékát, végül negyven ponttal (14/23 mezőnyből) és hat gólpasszal zárt. Összességében a teljes chicagói kezdő dicsérhető, Mirotic, Lopez és Gibson is hozzátette a magáét, Rajon Rondónak pedig az utolsó fél percben volt egy nagyon fontos kosara – ez előtt Butler nyert meg egy feldobást, itt pedig végleg eldőlt a meccs. A vendégek rendszeresen megnyerték az 50-50-es helyzeteket, párharcokat, 56-37-re behúzták a lepattanózást, így fontos idegenbeli győzelmet arattak és 9-5-ről folytatják.

Gyenge volt a Lakers. Fizikálisan nem voltak elég kemények a hazaiak, nem nehezítették meg különösebben Butler dolgát, hiányzott belőlük az az akarat, ami a vendégeket jellemezte – ráadásul ezúttal támadásban is voltak gondjaik. Hiába hozott extrát a padról Lou Williams és Larry Nance Jr. is, Jordan Clarkson (1/12 mezőnyből, öt pont) és D'Angelo Russell (3/11) sem állt a helyzet magaslatán, bár így is felzárkóztak öt pontra a hajrában, sőt, itt még két triplát is elrontottak. Fordítani végül nem tudtak, így 7-7-re romlott Randle-ék mérlege.

A Lakers legjobb dobói: Williams 25/15, Nance 18, Young 15/9
A Bulls legjobb dobói: Butler 40, Canaan 17/9, Mirotic 15/9, Gibson 15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik