Crocker idénye kényszerű véget ért, bajban az Albacomp

Vágólapra másolva!
2011.04.26. 13:12
null
Tony Crocker (fehér mezben) lábsérülés miatt már nem játszhat ebben a szezonban (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A férfi kosárlabda NB I elődöntőjének első meccsein igazolódó papírforma (hazai parketten nyert az Albacomp és a Szolnok) könnyen borulhat a mai második találkozókon, mert a vasiak mindenkire veszélyesek Körmenden, míg a fehérváriak a szezon hátralévő részére elvesztették egyik legjobbjukat, Tony Crockert.

Ami szombaton még csak balsejtelem volt, vasárnap estére valósággá vált: Tony Crockernek eltörött az ötödik lábközépcsontja. Az Atomerőmű elleni nyitó felvonás 31. percében rosszul talajt fogó amerikai hátvéd szenzációsan kosarazott az elődöntőben, ám utólag kiderült, ebben a szezonban már nem léphet pályára.

KÖRMENDI ELTÖKÉLTSÉG
A másik ág első összecsapásán a Körmend egy félidőn át szorosan tapadt ellenlábasára – az elején vezetett is – Szolnokon, ám a második félidőben kiütközött a vasiak fáradtsága. Nem csoda, Németh István és társai ötmeccses csatában jutottak el idáig, míg a Szolnok eggyel kevesebből letudta a Pécset. Amíg jól összpontosítva, összeszedetten játszott, Sabáli Balázs vezetőedző legénysége nagy gondot okozott az alapszakaszgyőztesnek, csakhogy egy mérkőzés nem egy negyedből áll... A körmendiek egyértelmű célja, hogy saját pályájukon egyenlítsenek, még akkor is, ha tisztában vannak vele, a párharc favoritja az Olaj. A Tisza-partiak regeneráló edzést tartottak, és az alapszakaszban lejátszott meccs miatt is bíznak magukban: az októberi összecsapáson is nyertek Körmenden, pedig akkor még játszott a hazaiaknál az azóta távozó amerikai Marcus Moore és a jelenleg sérült Fodor Gergely is.

„Vasárnap este felrakták a gipszet, amelyet egy hét múlva levesznek, és másikat tesznek fel helyette – mondta Crocker a Nemzeti Sportnak. – Rettenetesen csalódott vagyok, hiszen jól ment a játék, szerettem volna bajnoki döntőt játszani a fiúkkal, de erre már nem lesz lehetőségem. Frusztrálnak a történtek, mert hiába dolgoztam az egész idényben, a záró szakaszban nem vehetek részt. Egyébként nem is emlékszem, mi történt valójában. Leadtam a labdát Hanga Ádámnak, és utána vagy ráléptem az egyik paksi lábára, vagy kificamodott a lábam, nem tudom... Csak azt éreztem, hogy nagy a baj."

A 24 éves, 201 centiméter magas játékos az alapszakaszban is együttese legjobbjai közé tartozott, de a rájátszásban még rátett egy lapáttal – 20.3 pontot és 5.5 lepattanót átlagolt. Crocker az idény végéig marad Székesfehérváron, de már csak civilben tud „segíteni" az Albacompon.

Hadilábon áll a szerencsével az alapszakasz második helyén végző fehérvári együttes: Crocker elvesztése előtt a nyáron a válogatottal tréningező Hendlein Rolandnak szakadt el a keresztszalagja, a Falco elleni negyeddöntőben Simon Balázs küszködött derékfájdalmakkal, míg Damian Hollis szintén a szombathelyiek elleni párharcban szenvedett térdszalaghúzódást, és hagyott ki három meccset – meg két hete nem is tréningezik.

„Másnak is vannak problémái, a pakliban mindig benne van a sérülés. Mi nem is nagyon sírtunk, hogy az átigazolási terveinket is keresztülhúzta Hendlein kidőlése, de Tony elvesztése már sok – mondta Dzunics Braniszlav, a kék-fehérek edzője. – Pechünk van, de nincs idő változtatni. Egységes a gárda, így hiszem, hogy ebben a helyzetben is kihozzuk a maximumot magunkból, ám azt nem tudni, hogy ez mire lesz elég."

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ
(A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.)
ALBACOMP (2.)–ATOMERŐMŰ SE (3.), AZ ÁLLÁS: 1–0
Albacomp–Atomerőmű 91–78
Atomerőmű–Albacomp ma, 16.30
Albacomp–Atomerőmű április 29., 19.15
Atomerőmű–Albacomp (ha szükséges) május 2., 20.15
Albacomp–Atomerőmű (ha szükséges) május 4., 20.15
SZOLNOKI OLAJ (1.)–MJUS-FORTRESS KÖRMEND (4.), AZ ÁLLÁS: 1–0
Szolnok–Körmend 80–62
Körmend–Szolnok ma, 19.15 (tv: Sport Klub)
Szolnok–Körmend április 29., 18.00
Körmend–Szolnok (ha szükséges) május 2., 18.00
Szolnok–Körmend (ha szükséges) május 4., 18.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik