„Büszkék vagyunk, hogy Hanga Ádám is tiszteletbeli tagunk, nagyon szurkolunk”

BOBORY BALÁZS (KOLOZSVÁR)BOBORY BALÁZS (KOLOZSVÁR)
Vágólapra másolva!
2017.09.01. 12:31
null
Fotók: Koncz György
Mindenki a férfi kosárlabda Európa-bajnoki rajtjára vár Kolozsváron, az időjárás pedig kegyes a drukkerekhez, akik a péntek délelőttöt a napsütötte főtéren, a Mátyás-szobor lábánál töltötték.

 

Jelentjük: a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság megérkezett Kolozsvárra.

Az előző naphoz képest már kézzelfogható jelei vannak szerte a városban, hogy mennyire rangos eseményt rendeznek itt, amit elsősorban a megnövekedő szurkolói jelenlét mutat.

A cseh és horvát drukkerek mellett természetesen a magyar drukkerek is elfoglalták Kolozsvárt, és mindenkiből a visszafogott reménykedés beszél, inkább a torna egészét tekintve, mert a péntek kora délutáni horvátok elleni mérkőzés kapcsán túlzott elvárásokat senki nem támaszt a mieinkkel szemben.

 

Akadnak olyan kosárlabdabolondok, akik családi kirándulást szerveztek a mérkőzések köré, a bonyhádi Ábrahám és Balogh família összesen tizennégy fővel képviselteti magát az erdélyi városban.

„A bonyhádi Malamut kosárlabdaklub alapítói vagyunk, a gyerekeink is itt sportolnak – mondta Ábrahám Péter, az egyik családfő. – Büszkék vagyunk, hogy Hanga Ádám is a tiszteletbeli tagunk, és nagyon szurkolunk a magyar válogatottnak, hogy szép eredményt érjen el az Eb-n. Bízom benne, hogy két meccset, a csehek és a románok ellenit sikerült megnyerni.”

„Sajnos csak a hét végén maradunk, a srácoknak iskola van, a pénteki évkezdetet meg megoldottuk, hogy ők is lássák a horvátok elleni meccset” – tette hozzá Balogh András.

Az Ábrahám és a Balogh család
Az Ábrahám és a Balogh család

Szóval a magyar csapat szereplését szeretnék látni, ami nem csoda, mert nem mostanában szerepeltünk Európa­-bajnokságon, egészen pontosan 1999-ben, Franciaországban, ahol szerencsétlen körülmények között három vereséggel búcsúztunk a csoportkör után. A magyar válogatott 48 éve nyert legutóbb mérkőzést Eb-n, az elsődleges cél, hogy ez Kolozsváron változzon, aztán lehet gondolkodni a második siker megszerzésében, amely továbbjutást érhet.

KOSÁRLABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT (Kolozsvár)
14.00:
MAGYARORSZÁG–Horvátország (Tv: M4 Sport)
16.45: Spanyolország–Montenegró
19.30: Románia–Csehország
D-CSOPORT (Isztambul)
13.15:
Belgium–Nagy-Britannia
16.00: Szerbia–Lettország
20.00: Törökország–Oroszország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik