Kosár: Hangáék szép sikerrel „kezdtek” a bajnokságban

KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 18:13
Bő három hónap kényszerszünet után Hanga Ádám főszereplésével és kiváló irányításával a Barcelona kosárlabdacsapata 96–92-re legyőzte a Badalonát a spanyol bajnokság folytatásában.

Az európai topligák közül a német Bundesliga után másodikként, bő három hónapos szünet után indult ma újra a spanyol ACB Liga, természetesen Hanga Ádámmal és a Barcelonával a főszerepben. Az alapszakasz eddigi eredményeit törölték a szervezők, és egy úgynevezett döntő szakasz hivatott lezárni az idei szezont.

Az alapszakasz első 12 helyen álló csapatát két hatos csoportba osztották, ahol mindenki játszik mindenkivel, majd az első két helyezettek bejutnak az elődöntőbe, az ottani győztesek pedig a döntőbe (a helyosztókon is egy meccs dönt). Ennek a tornának Valencia ad otthont, és meglehetősen pörgősen zajlanak majd az események, hiszen kétnaponta lejátszanak a csapatok egy-egy fordulót.

A márciusban listavezető Barca az A-csoportba kapott besorolást a Tenerife (4.), a Bilbao (5.), a Baskonia (8.), a Málaga (9.) és a Badalona (12.) társaságában, a B jelű hatosba pedig a Real Madrid (2.), a Zaragoza (3.), az Andorra (6.), a házigazda Valencia (7.), illetve a Burgos (10.) és Gran Canaria (11.) kerültek.

A nyitómeccset a Barca és a Badalona játszották egymással, és bár nehéz egy ilyen hosszú kényszerszünet után esélyekről beszélni, de ettől függetlenül azért nyilván a katalánok győzelmére fizettek jóval kevesebbet a fogadóirodák. Pesics mester alapcsapatából csak Thomas Heurtel, Pau Ribas és az időközben Milánóba szerződött Malcolm Delaney nem lépett pályára, hosszú sérülése után ott volt viszont Kevin Pangos és kezdő irányítóként természetesen Hanga Ádám is.

A Barca jól kapta el a rajtot, a gránátvörös-kékeken nem látszódott a rozsda, főleg nem Victor Claveren, aki 8 ponttal járult hozzá csapata álomszerű, 16–2-es kezdéséhez. Ezzel kis túlzással el is dőlt a meccs, hiszen a Badalona egyszer még kiegyenlített ugyan (21–21), ám folyamatosan futniuk kellett az eredmény után. A Barca magabiztosan kontrollálta a pályán zajló eseményeket és mind a 12 játékosát szépen bevonta a játékba, ami az ilyen hosszú kihagyás utáni erőltetett menetben még a korábbiaknál is nagyobb jelentőséggel bír. Folytatás pénteken a Málaga ellen.

Hanga Ádám tehát kezdőként remekelt, gólpasszai mellett a hajrában fontos kosarakat is szerzett, mikor a Badalona újra megközelítette a katalánokat. Válogatott klasszisunk 20 perc alatt 11 pontot (5/4 dupla, 2/1 tripla), 8 gólpasszt, 1 lepattanót, 1 szerzett labdát, illetve 3-3 kiharcolt és beütött faultot jegyzett. Ez összesen 19 VAL-t eredményezett számára, ami Mirotic mögött és Claver mellett a második legjobb mutató volt a Barcában.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 16/6, Claver 12/6, Hanga, Higgins 11/3-11/3
A Badalona legjobb dobói: Morgan 21/9, Omic 14, Lopez-Arostegui 12/6

ACB Liga, döntő szakasz, A-csoport, 1. forduló
Barcelona (1–0)–Joventut Badalona (0–1) 96–92


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik