3x3-as kosár Eb: női válogatottunk nem tudta megvédeni címét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.09. 15:54
A címvédőként induló 3x3-as női kosárlabda-válogatottunk a negyeddöntőben 17–11-es vereséget szenvedett Franciaországtól, így a mieink számára a legjobb nyolc között fejeződött be a torna.

A Medgyessy Dóra, Bozóki Bettina, Süle Krisztina, Theodoreán Alexandra összeállítású Európa-bajnoki címvédő magyar válogatott a csoportkört a második helyen zárta, így a negyeddöntőben a D-csoport győztesével, Franciaországgal játszott.Medgyessy Dóra, Bozóki Bettina, Süle Krisztina, Theodoreán Alexandra összeállítású Európa-bajnoki címvédő magyar válogatott a csoportkört a második helyen zárta, így a negyeddöntőben a D-csoport győztesével, Franciaországgal játszott.

A franciák kezdtek jobban, 2–0-s hátrányban azonban összeszedték magukat a mieink és 3–2-re fordítottak. Nem sokkal később két távolit (a hárompontos távolságból dobott kosár 2 pontot ér ebben a szakágban) is berámolt ellenfelünk, ez pedig alapjaiban határozta meg az egész mérkőzést, hiszen nagyrészt az ekkor kialakult hárompontos különbség állt a felek között.

Három perccel a vége előtt még visszajöttünk 10–9-re, ekkor azonban az egyik francia játékos szinte lehetetlen helyzetből beemelt egy újabb távolit – innen már nem tudott visszajönni csapatunk, 17–11-es vereséget szenvedett.

A két hete világbajnoki ezüstérmet szerző, Eb-címvédő magyar válogatott számára a legjobb nyolc között fejeződött be a torna.

3X3-AS KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Nők, negyeddöntő
Franciaország–Magyarország 17–11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik