Férfi kézi: Vranjes behívta a válogatott keretébe, remekül érzi magát

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 15:57
null
Védekezésben és támadásban egyaránt pályán hagyható a tatabányai őserő, Sipos Adrián (Fotó: Nemzeti Sport)
Sipos Adrián nem titkolt büszkeséggel állítja, hogy barátja és csapattársa több tatabányai játékosnak, akikkel Siófokon a férfi kézilabda-válogatott keretének újoncaként is együtt edzhet.

 

– Védőspecialistákra vadászik Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány, ezért hívta vissza a kerettől már félig-meddig elbúcsúzó Ilyés Ferencet. Önre is emiatt gondolt?
– Lehetséges, mert a Tatabányában is többnyire a védekezés a feladatom, de nem titkolom, támadásban is szívesen maradok a pályán, hiszen gólt lőni mindenki szeret – válaszolta a Szombathelyen született Sipos Adrián, aki 28 évesen lehet újonc legjobbjaink között pénteken az osztrákok ellen, de nyolc évvel ezelőtt, amikor a Veszprém utánpótlásának egyik legjobbja volt, a juniorválogatottban már szerepelt. – Nagyon örültem és büszke voltam, amikor Marosi László, a juniorok akkori szövetségi edzője behívott a korosztályos együttesbe, amelyben a legnagyobb élményem az izraeli Európa-bajnoki selejtező volt. A négycsapatos csoportban sajnos csak a letteket előztük meg, miután kikaptunk Izraeltől és Horvátországtól.

– Húszéves volt, amikor elhagyta Veszprémet. Miért?
– A több játéklehetőségért. A bákói Stiintában, majd Székelyudvarhelyen is jól éreztem magam, sokat voltam a pályán és fejlődtem is.

IFJÚ TITÁNOK
A térdsérüléssel bajlódó, várhatóan hosszan gyógyuló budakalászi Fekete Dávid (21) helyére a klub másik fiatal balszélsőjét, Bohács Sándort (23) hívta be erre a hétre a keretbe Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány, és figyeli a szintén Siófokon edző B-válogatottból a tatabányai nevelésű Nagy Ábelt (21), aki a norvég első osztályban szereplő Sandnes balszélsője 2015 óta, vagyis már elsajátította a Vranjes által követendőnek tartott rohanós északi stílust.

– Erre figyelt fel Vladan Matics és Marosi László, a tatabányaiak edzője és elnöke?
– Lehet, mert két évvel ezelőtt nagyon jó szerződésajánlatot kaptam tőlük, és elégedettek lehettek velem, mert tavaly 2020-ig meghosszabbították. Kitűnő a csapatunk, szívesen vállaltam a folytatást.

– A tatabányai szakmai munka és a csapat legjobbjainak elismerése, hogy a keretben ön mellett Ilyés Ferencre, Juhász Ádámra és Székely Mártonra is számít a kapitány. Kiket ismer a legjobban a válogatottban?
– A legközelebb a székelyudvarhelyi Ilyés áll hozzám, aki nemcsak a legjobb barátom, hanem félig-meddig a földim is, mivel édesapám székelykeresztúri, édesanyám bákói, és a szüleink is közeli barátok. A klubtársak mellett Bodó Richárd, Borbély Ádám és Országh Ádám is régi cimborám, a többieket meg ellenfélként ismerem.

– Mintha hazatért volna…
– Tényleg remek érzés a keretben edzeni. Úgy érzem, sokat kellett bizonyítanom a keretbe kerülésért, de abban is biztos vagyok, hogy még többet kell tennem a bennmaradásért, hiszen változik, alakul a csapat. Akadnak itt rutinosabbak és fiatalok is, viszont a legjobb, hogy valamennyien segítenek. A lényeg, hogy jól megértjük egymást, és persze a legfőbb célunk is világos: a szlovénok elleni júniusi világbajnoki selejtezőre ütőképes, harcos szellemű csapattal kell kiállnunk.

– Ezt mondja Vranjes is… Mire elég az egyhetes edzőtábor Siófokon?
– A szövetségi kapitány a találkozáskor közölte, hogy főleg taktikai gyakorlásokat vezényel majd, ám lesz erőnléti edzés is. Aztán pénteken a szintén selejtező előtt álló osztrákok, vasárnap a brazilok elleni felkészülési meccsen meglátjuk, hol tartunk.

– A védelemmel talán nem lesz baj!
– Azon leszünk. Ehhez jól össze kell szoknunk, Ilyéssel nem lesz nehéz.

A SIÓFOKI FELKÉSZÜLÉSI TORNA PROGRAMJA (ÁPRILIS 6–8.)
Péntek
16.30: Lengyelország B–Ausztria B
19.00: Magyarország–Ausztria (Tv: M4 Sport)
Szombat
14.30: Magyarország B–Ausztria B
17.00: Brazília–Ausztria
Vasárnap
11.30: Magyarország B– Lengyelország B
14.30: Magyarország–Brazília (Tv: M4 Sport)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik