Veszprém: „Nem akarunk kísérletezni, Gulyás maradása is a kalapban van”

Vágólapra másolva!
2018.10.07. 21:34
null
Gulyás István hosszabb távon is örömmel irányítaná a Veszprémet (Fotó: Telekom Veszprém)
Csík Zoltán vezérigazgató szerint a játékosok felszabadultak Gulyás István kinevezésével. A megbízott edző szíve szerint maradna hosszabb távon is a Telekom Veszprém élén.

Gulyás István elárulta, a Szigetszentmiklós elleni ifibajnokiról tartottak hazafelé, amikor felhívták, hogy másnap tízkor meg kell jelennie a veszprémi csarnokban, ahol edzést kell tartania a felnőttkeretnek, Ljubomir Vranjes menesztése után ugyanis ő veszi át a szakmai munka irányítását.

Nagyon szorosan kellett tartanom a telefont a fülemhez, érdekes szituáció volt” – mesélte a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában a megbízás utáni pillanatokról Gulyás István.

Kicsit át kellett szerveznem a kommunikációt az ificsapathoz képest. Itt pontosan tudják, hogy miről szól a történet, én is, mivel sokszor voltam hasonló helyzetben. Kedden elég rossz volt a hangulat az öltözőben, szerda volt az első nap, amikor tudtunk valamennyire dolgozni, amikor a játékosok elkezdtek kicsit megnyílni.”

A veszprémiek megbízott edzője hozzátette: nagy változtatásra nem volt szükség a csapatnál, inkább csak tisztázni kellett a feladatokat a Meskov Breszt elleni Bajnokok Ligája-találkozó előtt. A mérkőzésen a Veszprém 29–28-ra nyert.

Kedden és csütörtökön az ifik után edz az első csapat, így eddig is volt rálátásunk arra, hogy milyen munkát végzett az együttes, hogy milyen az életük. Sokszor azt láttam, hogy bizonytalanság volt a csapaton belül. Pedig a legfontosabb az, hogy a sportoló biztonságban érezze magát, hogy a csapat támadásban, védekezésben egy irányba menjen. Ez volt a legfontosabb célunk, hogy olyan munkát végezzünk, ami lehet, kevesebb variációból áll, de biztosra megy és segít a játékosok önbizalmát újra felépíteni”

A klub vezérigazgatója szerint a játékosok sokkal felszabadultabbak és motiváltabbak lettek az edzőváltás után.

„A csapat mindent feltett egy lapra, és képesek lettek volna meghalni az edző bá'-ért” – mondta a breszti tapasztalatokról Csík Zoltán, a Veszprém vezérigazgatója.

Ebben a pillanatban a vezetőedző Gulyás István– tette hozzá a sportvezető.– Vissza akartunk nyúlni a gyökerekhez, s ez láthatóan jól sikerült az első meccsen. Ha más nem, az már egyértelműen kiderült, hogy a veszprémi utánpótlás nagyon jó kezekben volt eddig is. Szeretnénk állandó megoldást találni, de a legfontosabb mindig a következő meccs”

„Azt szoktam mondani, az sem baj, ha ZS-terv, csak működjön, de itt most azért nem nagyon tudunk tovább kísérletezni. Azt gondolom, A- és B-tervre le fogjuk szűkíteni ezt a dolgot, és nem túl sokat kell azon gondolkodni, mi lehet az A, és mi lehet a B, tehát vagy marad Gulyás István, vagy egy másik edző fog jönni, aki átveszi az irányítást. De itt egy dolgot nagyon fontos lenne megjegyezni, hogy a csapat, a szurkolók, a város, mindenki azt várja, hogy egy olyan megoldást tegyünk le az asztalra, ami hosszú távon megoldja azt, hogy a Veszprém visszataláljon a győztes szériájához. Egy olyan alapkövet biztosan le fogunk tudni tenni, hogy nem engedi meg a vezetőség, hogy a másodedző innentől kezdve külföldi legyen. Mindenképpen magyarnak kell lennie, és mindenképpen a veszprémi utánpótlás-, vagy a veszprémi edzőgárdából kell, hogy kikerüljön. Nem engedjük meg, hogy bármelyik nemzet kisajátítsa a kispadot.”

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nemfelelte Gulyás István a kérdésre, szeretne-e a Veszprém edzője maradni hosszú távon is. –Nagy öröm ez, főleg egy olyan edzőnek, aki ennél a klubnál dolgozott, itt játszott, a Veszprémért él. Főleg, hogy hallom, 150-180 e-mail érkezik a világ minden tájáról, hogy jelentkeznek az edzők, szeretnének jönni, itt dolgozni. Persze, hogy folytatni szeretném, ha rajtam múlik" – jelentette ki a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik