Újabb világklasszis: az ETO leigazolta Heidi Lökét

Vágólapra másolva!
2010.12.31. 10:43
null
Löke a norvég válogatottal idén is Eb-aranyat nyert (Fotó: Action Images)
Újabb világklasszis játékossal bővült a Győri Audi ETO KC kerete: a kisalföldi klub leigazolta a világ egyik legjobb beállósát, a norvég Heidi Lökét. A zöld-fehérek tájékoztatása szerint Löke 2011 nyarától két évre szóló szerződést írt alá a magyar bajnokcsapattal.

A Nemzeti Sport Online norvég honlapokra hivatkozva egy hónappal ezelőtt már beszámolt arról, hogy Heidi Löke, a világ egyik legjobb beállósa a Győri Audi ETO KC játékosaként folytathatja pályafutását. Az akkori pletykából mára valóság lett: a magyar bajnok ugyanis hivatalos honlapján jelentette be Löke leigazolását.

A 27 éves játékos – akinek bátyja, Frank Löke a német Nettelstedt beállósa – idén és 2008-ban is Eb-aranyat nyert, a tavalyi kínai világbajnokságról pedig bronzérmesként tért haza. A klasszis 2011 nyarától két évre szóló szerződést írt alá a zöld-fehérekkel.

„Több ajánlatom is volt, de elsősorban az motivált, hogy rengeteg jó dolgot hallottam az ETO-ról. Honfitársam, Katrine is csak pozitív dolgokat mondott a klubról, a városról és az országról is. Én pedig úgy éreztem, itt az ideje, hogy valami teljesen újat próbáljak ki. Úgy gondolom, a Győri Audi ETO az egyik legjobb csapat a világon, így már nagyon várom, hogy itt játszhassak" – nyilatkozta az ETO friss szerzeménye leendő klubja hivatalos honlapján.

Löke elmondta, hogy férje, aki egyben a Larvik edzője, Norvégiában marad, ő pedig kisfiával együtt költözik majd a kisalföldi megyeszékhelyre. Az ETO honlapjának munkatársa arról is kérdezte a játékost, hogy milyen emlékei vannak a leendő klubja ellen vívott korábbi mérkőzésekről.

„Csak jó emlékek, ha nem is mindig nyertünk ott ellenfélként, mindig elvarázsolt a csarnok hangulata. Látszik, hogy az emberek Győrben nagyon szeretik a kézilabdát. Szeretnék a szurkolókkal találkozni, és várom, hogy velük lehessek. Úgy érzem, jó lesz az ETO-ban játszani!" – bizakodott Löke, aki a kapus Katrine Lunde Haraldsen mellett a zöld-fehérek második norvég légiósa lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik