Szucsánszki: Mindannyian Zsuzsiért küzdöttünk

Vágólapra másolva!
2012.12.11. 23:18
null
Minden magyar játékos ezer fokon égett (Fotó: Mirkó István)
Tomori Zsuzsanna eltiltás miatt nem léphetett pályára a magyar női kézilabda-válogatottban a Románia elleni középdöntős Eb-mérkőzésen, de ez is csak erősítette lélekben a mieinket, akik a Ferencváros átlövőjéért is küzdöttek. A 25–19-es sikerrel a mieink bejutottak az elődöntőbe, ahol könnyen lehet, hogy Norvégia vár rájuk. Szövetségi kapitányunk, Karl Erik Böhn szeretné elkerülni a honfitársaival való találkozást.

„Nem eszek többet a szállodában! – jelentette ki nevetve a betegségéből még nem teljesen felgyógyult Görbicz Anita a lefújást követően – Igazság szerint nehezen bírtam a meccs elejét, sokat fogytam, így tartottam a meccstől, de nagybetűs csapatként olyan jól helyettesítettek a meccs egyes szakaszaiban elöl és hátul is, hogy nem volt akkora rajtam a teher. Nem állunk meg, ugyanúgy koncentrálunk a következő meccsre, mert az veszélyes lehet. Ha így játszunk, akkor bármi lehet. Nem az első helyről beszélünk, hanem meccsről meccsre haladunk.”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn nem feltétlenül akar összefutni honfitársaival az elődöntőben.

„Büszke vagyok a lányokra, ahogy játszottak és küzdöttek! Nem szeretnék természetesen a norvégok ellen meccselni, az nagyon kemény lenne, de addig még van időnk felkészülni” – mondta a norvég szakember.

A románokat irányító Gheorghe Tadici szerint játékosai megkönnyítették a magyar lányok dolgát.

„Szeretnék gratulálni a magyar csapatnak az egész meccs alatt mutatott taktikai fegyelme miatt – kezdte a román szövetségi kapitány a rövid értékelőjét. – Mi az egyik legrosszabb meccsünket játszottuk, sok lehetőséget hagytunk az ellenfélnek a góllövésre, logikus és egyértelmű volt, hogy így ők fognak nyerni."

Kiss Éva egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott, az 56 százalékkal védő kapus főszerepet vállalt a mieink diadalában.

„Életem egyik legfontosabb meccse volt, örülök, hogy tudtam segíteni a teljesítményemmel a csapatnak – nyilatkozta a Siófok kapusa. – Azt akartuk elérni, hogy szélről lőjenek, mert onnan jobbnak ítéltük a lehetőségünket. Neagu az elején nagyon elkapta a fonalat, utána középen is jobban összeállt a falunk, és sikerült megfogni.”

Szucsánszki Zita nem felejtett el szólni ferencvárosi klubtársáról, Tomori Zsuzsannáról, aki eltiltás miatt ezúttal csak a lelátóról szurkolhatott társainak: „Kiss Éva iszonyatosan jól védett, de Triscsuk is sokat segített hátul, míg Görbicz a betegsége után is nagyot játszott elöl. Igazából mindannyian Zsuzsiért küzdöttünk, mert nem éreztük igazságosnak az eltiltását. Nagyon örülök, hogy benne vagyunk a négyben.”

A nemrég honosított Triscsuk Krisztina első tétmérkőzését játszotta a magyar válogatottban, és bár lőtt egy remek gólt, elsősorban kiemelkedő védekezésével járult hozzá a sikeres debütálásához: „Nagyon jó volt a védekezés, nagyon együtt voltunk, egyszerűen remekül éreztem magam a pályán, és boldog vagyok. Szerettem volna pályán lenni támadásban is, de annak is örülök, hogy tudtam segíteni hátul. Egy gól azért így is összejött, és nyertünk is! Egyértelmű, hogy védekezésben dőlt el a meccs, és a kapusteljesítmény is fantasztikus volt!”

Vérten Orsolya teljesítményéről mindent elmond, hogy hét góljával csapatunk legeredményesebbje volt.

„Nagyon örülök, hogy ezúttal kijött nekem a lépés, bár ezt a meccset a csapat nyerte meg. Kiss Éva ma szuperül védett, mindent megfogott, amit lehetett. Nem elégszünk meg ennyivel, remélem az oroszok elleni meccs is jól sül el.”

MINDEN MECCSET MEGNYERNÉNEK! – TRISCSUK, VÉRTEN, KISS ÉS GÖRBICZ AZ NSO TV-NEK NYILATKOZOTT
KARL ERIK BÖHN: BÜSZKE VAGYOK A LÁNYOKRA!
NŐI KÉZILABDA EB, SZERBIA
KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT (ÚJVIDÉK), 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 25–19 (14–12) – ONLINE KÖZVETÍTÉS
Újvidék, 2000 néző. Vezette: Guszko, Repkin (fehéroroszok)
MAGYARORSZÁG: KISS É. – Kovacsicz 4, Rédei-Soós, Szucsánszki 3, Szamoránsky P. 2, Klivinyi 1, VÉRTEN 7. Csere: Herr O. (kapus), SZEKERES, TRISCSUK 1, Bulath, GÖRBICZ 6 (1), Kovacsics 1, Bognár-Bódi
ROMÁNIA: Ungureanu – Nechita 6, Meirosu 1, Bradeanu 1, Stanca 3, NEAGU 6, Curea. Csere: Tolnai (kapus), Pintea, Manea, Dinca 1, Geiger 1, Vadineanu, Tacalie
Az eredmény alakulása. 2. p.: 2–2. 8. p.: 2–5. 13. p.: 4–6. 19. p.: 7–7. 21. p.: 7–9. 25. p.: 9–11. 27. p.: 12–11. 34. p.: 17–14. 44. p.: 18–17. 54. p.: 23–17
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/0
A II. CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG431107– 99+86
2. Montenegró431101–100+16
3. Németország4112 94– 93+13
4. Spanyolország4112105–108–33
5. Oroszország431 99–102–33
6. Románia4112 91– 95–43

A csoportkör közben a gólkülönbség, a végén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik