Skaliczki lett a Pick-Szeged vezetőedzője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.27. 11:34
null
Skaliczki László Szegeden folytatja (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Skaliczki László lett a bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-második Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője – jelentette be a klub csütörtökön idényzáró sajtótájékoztatóján.

A volt szövetségi kapitány korábban már irányította a Tisza-parti alakulatot, és 1996-ban vele nyert bajnokságot a gárda. Az 55 éves Skaliczki legutóbb Kecskeméten dolgozott, szegedi szerződése egy évre szól. Elődjével, a szerb Dragan Djukiccsal – aki novemberben érkezett Vladan Matic helyére – nem hosszabbítottak.

„A csapattól megalkuvást nem tűrő játékot és akaraterőt várok el, úgy kell játszanunk, hogy az élményt jelentsen a szurkolóinknak" – fogalmazott Skaliczki, aki júliusban tart először edzést a társaságnak.

Ujhelyi István, a klub társadalmi elnöke hangsúlyozta: nehéz éven vannak túl, de a csapat a bajnokságban és a kupában is helytállt, egyaránt ezüstérmes lett. Hozzátette: a legfontosabb teendő a megfelelő felkészülés a következő idényre, és a Bajnokok Ligájában jusson tovább a csoportból a csapat – ez utóbbi a mostani évadban nem sikerült.

Távozik az együttestől Krivokapics Milorad, Vladimir Oszmajics (mindkettő a Koperben folytatja), valamint Petar Nenadics és Dragan Marjanac is. Érkezik Törő Szabolcs a spanyol Arratétól, Tatai Péter a francia Dunkerque-ből, a szlovák válogatott Frantisek Sulc Düsseldorfból, illetve Bajorhegyi Ádám a Mezőkövesdtől.

Luka Zvizejt több klub is vinné, ám 2011-ig szóló szerződése van, míg Liszkai Szilvesztert – aki kölcsönben van Veszprémből – marasztalja a Szeged. Danijel Andjelkoviccsal és Vadkerti Attilával tárgyalnak a folytatásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik