SEHA-liga: magyar csapattal válhat teljessé a 2019–2020-as mezőny – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 10:13
Mihajlo Mihajlovszki, a férfi kézilabda SEHA-liga elnöke szerint már csak egy résztvevő kiléte kérdéses a 2019–2020-as kiírásban. A sportvezető szerint a görög Olympiakosz vagy a Tatabánya lehet a befutó.

A SEHA-liga lebonyolítása az új idényben megváltozik, a tizenkét résztvevő együttest két csoportba sorolják, mindegyikből a legjobb négy megy tovább, és harcol majd a final fourba kerülésért.

2019–2020-ra tizenegy csapat kiléte már ismert, köztük van állítólag a magyar bajnok Telekom Veszprém (amely ugyan hivatalosan még nem jelentette be, de információnk szerint a Magyar Kézilabda-szövetség áldását adta az indulásra), a kínai Beijing Sport University, amely a korábbi kiváló kapust, Vlado Solát szerződtette edzőnek, illetve először vesz részt a sorozatban az ukrán Motor Zaporizzsja is.

Mihajlo Mihajlovszki, a SEHA-liga elnöke szerint a bajnokság utolsó résztvevője a Tatabánya vagy a görög Olympiakosz lesz.

„Egy új versenyrendszert próbálunk ki, tizenegy csapatunk már megvan. A Metalurg helyett ezúttal az Eurofarm Rabotnik, a Zseleznicsar Nis helyett pedig a Metaloplasztika indul. A tizenkettedik a Tatabánya, az Olympiakosz, esetleg egy meglepetéscsapat lesz, ez a hétvégéig kiderül” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik