Rasmussen: Egyénileg semmit sem tudtunk megoldani

Vágólapra másolva!
2017.06.16. 10:17
null
Dán kapitányunk a nyaralás alatt is azon gondolkodhat, hogy túl sokat vagy túl keveset cserélt-e (Fotó: Török Attila)
Egyszer biztosan közlünk egy elégedett interjút Kim Rasmussennel, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányával, de ez még nem az – más kérdés, hogy a Szlovákia elleni szerdai döntetlen esetében valóban kevés ok volt az örömre.

 

 

– Legalább küzdöttek egy jót.
– Micsoda harc volt már az első perctől...! – értett egyet Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is, akinek együttese szerdán csak döntetlent (24–24) játszott Szlovákiával a világbajnoki selejtezős párharc visszavágóján, de ezzel együtt simán jutott ki a decemberi vb-re. – Szlovákia hatalmas küzdelemre késztetett minket, míg mi nem találtuk meg a játék ritmusát.

– Mi hiányzott igazán?
– Ilyen meccseken szükség van olyan játékosokra, akik magas színvonalon képesek végigjátszani a hatvan percet. Ám a szlovákok elleni két selejtezőn egyáltalán nem működött a támadójátékunk, egyénileg semmit sem tudtunk megoldani, és csak a védekezésre hagyatkozhattunk. Amikor majd a nehezebb mérkőzések jönnek, jobban kell játszanunk, ez biztos. Túl sokan maradnak el attól a teljesítménytől, amire valójában képesek.

A NÉMETORSZÁGI VB-RE EDDIG KIJUTOTT CSAPATOK

Németország (rendező), Norvégia (címvédő), Angola, Kamerun, Tunézia (a 2016-os Afrika-bajnokságról), Kína, Japán, Dél-Korea (a 2017-es Ázsia-bajnokságról), Dánia, Franciaország, Hollandia (a 2016-os Európa-bajnokságról), MAGYARORSZÁG, Románia, Szerbia, Svédország, Spanyolország, Montenegró, Oroszország, Szlovénia, Csehország (az európai selejtezőről). Vb-résztvevő lesz még a Pánamerikai bajnokság (2017. június 16–25.) első három helyezettje, a 24. helyre a Nemzetközi Kézilabda-szövetség szabadkártyát ad ki. A vb csoportbeosztásának sorsolását június 27-én rendezik.

– Tudja ennek az okát?
– Nem. Az is benne van, hogy az én hibám. Nyilván az sem mindegy, hogy valódi jobbátlövő nélkül maradtunk a sérülések miatt, és ezt két meccs alatt az ellenfél ki tudta használni.

– Továbbra is elégedetlennek tűnik.
– Sima továbbjutás ide vagy oda, egyénileg több kell a lányoktól. Átlövésből például talán nem is lőttünk gólt a visszavágón, úgy meg elég nehéz. Több játékosnak kell előtérbe tolnia magát, bátran vállalkoznia, vállára vennie a csapatot. Előre kell lépnünk támadásban, és bár most legalább szereztünk néhány gólt lerohanásból, azon a téren is muszáj javulnunk. Ez a csapat többre képes annál, amit a két selejtezőn mutatott, rá kell jönnünk, hogy ezt miért nem tudjuk megmutatni.

– Megint azt kérdezem, amit a múlt heti, kilencgólos győzelem után: van, amivel elégedett?
– A küzdeni akarással mindenképp, ahogyan az amúgy kötelező továbbjutással is – de azzal már nem, ahogyan továbbjutottunk. A végén háromgólos előnyt szórtunk el, túl sok lövést hibáztunk, jöhetett volna a kapusoktól is még néhány védés, mert kaptunk gólokat a megbeszélt, jól ismert lövésekből. Rengeteg apróság volt, amiben sokkal jobbak lehettünk volna, és többeknek lehetett volna jó napjuk.

– Pedig mindenféle kombinációban próbálta pályára küldeni a játékosait.
– Kétségbeesetten kerestem három embert a belső posztokra, akik két percnél hosszabb ideig is igazán jól tudtak volna együtt játszani és megtalálták volna a rést a szlovákok védekezésén. Nem találtam meg őket, pedig nagyon kerestem – persze lehet, hogy túlságosan is, túl sokat cseréltem. Vagy túl keveset, egyelőre magam sem tudom.

– Azzal egyetért, hogy mintha kezdene valamiféle arca, karaktere kialakulni a válogatottnak?
– Igen, ebből a szempontból alakulunk. Kezdjük érteni, mit csinálunk és miért, kezdjük látni, min kell még dolgozni, de ettől még egyénileg több kell a lányoktól. Az egy egy elleni küzdelemben például elvileg jók vagyunk, de ezen a két meccsen szinte nem nyertünk ilyen párharcokat. Sok a dolgunk, ez biztos.

– Hogyan tovább?
– Elmegyünk nyaralni, a lányok lebarnulnak és kipihenik magukat – rájuk fér. Júliusban újra elkezdjük a munkát, remélhetőleg már a hiányzó jobbátlövőkkel is a fedélzeten.

NŐI KÉZILABDA, VB-SELEJTEZŐ – EMLÉKEZTETŐ
VISSZAVÁGÓ

SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 24–24 (10–11)
Pozsony, 7000
néző. Vezette: Pandzic, Satordzija (bosnyákok)
SZLOVÁKIA: GUBÍKOVÁ – JAKUBISOVÁ 5 (2), Olsovská, Kucherová 1 (1), Minarciková 2, SKOLKOVÁ 6, Holesová. Csere: Medvedová (kapus), Szarková 1, Bujnochová, Pastorková, Habanková 3, Rajnohová 1, Rebicová 1, Mikulcík 3, Rechtorisová 1. Edző: Dusan Poloz
MAGYARORSZÁG: Bíró – Bódi 2, Kovacsics 1, GÖRBICZ 8 (3), Mayer 2, Szöllősi-Zácsik 2, Schatzl 1. Csere: Kiss É. (kapus), Pálos-Bognár, Szekeres, Tóth G., SIRIÁN 2, Lukács, Kisfaludy 1, Klivinyi 3, Hársfalvi 2. Edző: Kim Rassmussen
Az eredmény alakulása. 8. perc: 2–0. 13. p.: 3–3. 23. p.: 6–9. 28. p.: 8–9. 39. p.: 12–15. 44. p.: 16–16. 50. p.: 20–20. 56. p.: 20–23
Kiállítások: 10, ill. qw perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3
Továbbjutott: Magyarország, 52–43-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik